Bouw woningen ‘Bloesem’ in de Torensteepolder in Numansdorp gestart 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Eerste paal Bloesem in Numansdorp - Foto door Peter de Klerk

NUMANSDORP – Projectontwikkelaar Midstate sloeg op vrijdag 8 mei de eerste paal van het bouwproject De Bloesem in de grond. Hiermee is de bouw van 20 twee-onder-een-kapwoningen in de Numansdorpse nieuwbouwwijk De Torensteepolder gestart. Projectontwikkelaar Midstate wil met dit project het gevoel van dorps wonen benadrukken, met woningen rondom een (speel)veldje. De gevels worden uitgevoerd met verschillende kleuren metselwerk, waardoor een divers beeld ontstaat. 

Piet van Leenen, wethouder Wonen, is blij met de bouw van de woningen: ‘De Hoeksche Waard heeft een groot aantal nieuwe woningen nodig. Midstate doet in De Torensteepolder een mooie bijdrage aan deze opgave. Daar ben ik als portefeuillehouder Wonen heel blij mee’. De Torensteepolder wordt door de bouw een gevarieerde wijk met zowel eengezinswoningen en appartementen als landgoederen en vrije kavels. Er is veel aandacht voor groen. Zo zijn de landgoederen bijvoorbeeld deels toegankelijk met wandelroutes. Een deel van de woningen is inmiddels opgeleverd. De komende jaren wordt nog hard gewerkt om de wijk helemaal af te krijgen. 

Volgende fase

Naast De Bloesem, kwam deelproject ‘De Meent’ eerder dit jaar al in de verkoop. En de daarop volgende bouwfase is ook al onderweg. Hierin komen meer eengezinswoningen. Een deel van de 157 woningen is betaalbare koop. En een deel is bedoeld voor senioren. Ook staat nog een aantal twee-onder-een-kapwoningen in de plannen voor de nabije toekomst. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren