Horecaondernemers in de Hoeksche Waard krijgen tijdelijk meer ruimte voor hun terrassen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De huiskamer van Strijen kan straks 1 groot terras worden

HOEKSCHE WAARD – Horecaondernemers krijgen tijdelijk meer ruimte voor hun terrassen. Vanaf 1 juni worden (mogelijk) de maatregelen voor de horecagelegenheden versoepeld. Ook de terrassen mogen dan (waarschijnlijk) weer open, mits iedereen aan tafel zit en er anderhalve meter afstand wordt gehouden. Om aan die anderhalvemeter-eis te voldoen, is ruimte nodig. Niet alle horecagelegenheden hebben die ruimte op dit moment. De gemeente biedt de horecaondernemers dan ook de mogelijkheid om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Ook ondernemers die nog geen terras hebben, kunnen een tijdelijk terras aanvragen. 

De tijdelijke terrassen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen: 

  • Het terras heeft minimaal anderhalve meter doorloop breedte voor voetgangers, rolstoelgebruikers, verkeersdeelnemers enz. 
  • De hulpdiensten hebben ongehinderd doorgang. 
  • De brandkranen en nooduitgangen blijven vrij toegankelijk. 
  • De omgeving ervaart geen overlast. 
  • Er is geen muziek toegestaan. 

De tijdelijke terrassen worden alleen toegestaan nadat de gemeente de aanvraag beoordeeld heeft en als de rijksoverheid de openstelling van terrassen toestaat. 

Aanmelden

Als een ondernemer zijn terras tijdelijk wil uitbreiden of een nieuwe tijdelijk terras wil creëren, dan moet dit vooraf gemeld worden bij de gemeente. De gemeente toetst of de uitbreiding aan de voorwaarden voldoet. Als de melding akkoord is, ontvangt de ondernemer per brief een bevestiging. 

Heeft u de wens om uw bestaande terras uit te breiden of een nieuw terras te creëren?

Vul onderstaand formulier in en stuur dit naar [email protected] of [email protected].

De meldingsplicht voorkomt vergunningprocedures en leges, terwijl de gemeente toch zicht houdt op de initiatieven. 

Vragen? 

Neem dan contact met Team Vergunningen APV van de gemeente. De medewerkers zijn elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren