Werkzaamheden groot onderhoud van de N489 gaan verder en zorgen voor flink wat omleidingen

2543
Totale faseringskaart: 25 mei tot en met 22 juli

De provincie voert sinds vorig jaar groot onderhoud uit aan de N489. Sommige werkzaamheden konden eerder niet worden uitgevoerd, vanwege vleermuizen. Dit jaar gaat de provincie verder met het groot onderhoud. Op dit moment wordt er al gewerkt aan het fietspad en vanaf 25 mei starten nieuwe werkzaamheden.

Nieuwe inrichting N489

Tijdens het groot onderhoud van de N489 worden onder andere 2 rotondes aangelegd, enkele andere kruisingen veiliger ingericht en wordt de parallelweg tussen de N488 en de Van Koetsveldlaan verbreed. Ook het fietspad langs de N489 wordt vernieuwd en verbreed. Op de kruisingen wordt openbare verlichting bijgeplaatst en de hele N489 krijgt nieuw (stiller) asfalt.

Werkzaamheden

Afgelopen jaar zijn al diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de hoofdrijbaan van de N489, zoals het aanbrengen van nieuw asfalt op een groot gedeelte van de N489. Op dit moment werkt aannemer BAM in opdracht van de provincie al aan de fietspaden langs de N489 en op 25 mei starten nieuwe werkzaamheden op verschillende locaties:

  • De kruising Van Koetsveldlaan wordt vernieuwd en geasfalteerd.
  • Tussen de Van Koetsveldlaan en Westdijk/Maasdijk worden aanpassingen gedaan aan de hoofdrijbaan en wordt bermverharding aangebracht.
  • Het asfalt wordt vernieuwd vanaf de Botweg tot aan Raadhuislaan – Doesburgerweg.
  • Het asfalt op de hoofdrijbaan vanaf de N488 Stougjesdijk tot aan Botweg wordt vernieuwd.
  • Op de hoofdrijbaan vanaf de Achterweg tot de N217 wordt het asfalt hersteld.

Fietsers

Op dit moment volgen de fietsers tussen Westmaas en Mijnsheerenland een omleiding. Het fietspad is tot en met 14 juli afgesloten. De omleiding voor fietsers wordt aangegeven met gele bebording.

Omleidingen

Afsluiting kruising Van Koetsveldlaan van 25 mei tot 29 mei

Afsluiting kruising Van Koetsveldlaan van 25 mei tot 29 mei

Afsluiting Botweg tot Raadhuislaan – Doesburgerweg 2 juni tot 14 juni

Afsluiting Botweg tot Raadhuislaan – Doesburgerweg 2 juni tot 14 juni

Afsluiting N488 Stougjesdijk tot Botweg – weekend van 20 en 21 juni en weekend van 27 en 28 juni

Afsluiting N488 Stougjesdijk tot Botweg – weekend van 20 en 21 juni en weekend van 27 en 28 juni

Afsluiting N488 Stougjesdijk tot Botweg – weekend van 20 en 21 juni en weekend van 27 en 28 juni

Afsluiting Achterweg tot N217 nacht van van 16 en vrijdag 17 juli

Informatie webpagina

Normaal gesproken organiseert de provincie een informatieavond voor bewoners om hen te informeren over de werkzaamheden. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Daarom is de webpagina van de N489 speciaal ingericht met alle informatie over het groot onderhoud. Op www.zuid-holland.nl/N489 staat alle informatie over de werkzaamheden, planning en bereikbaarheid.

RIVM-maatregelen m.b.t. het coronavirus

Bij infrastructuur- en onderhoudsprojecten gaan de werkzaamheden zoveel mogelijk door, zodat de realisatie van projecten niet of nauwelijks wordt vertraagd. Hierbij houden wij ons aan de landelijke richtlijnen van het kabinet en RIVM en protocollen zoals ‘Samen veilig doorwerken’.

Vragen?

Neem voor algemene vragen contact op met het Klant Contact Centrum van de Provincie Zuid-Holland, te bereiken per [email protected] of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur 0704416622. U kunt de provincie ook volgen via Twitter, volg @verkeerZH.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.