Gratis ouderworkshop van Studiekring – Help je zoon of dochter met huiswerk!

58

HOEKSCHE WAARD – Uit onderzoek blijkt dat er in de helft van de gezinnen met schoolgaande kinderen elke week wel een keer  een strijd gevoerd wordt over het huiswerk. Je zoon voetbalt liever dan dat hij leert voor zijn proefwerk Frans. En ben jij nou de enige die zich druk maakt om de kelderende cijfers van je dochter? Om nog maar te zwijgen over die telefoon waar ze aan verslaafd is. Herkenbaar?

Gelukkig is slim huiswerk maken te leren. En hoe je daar als ouder bij helpt ook. Kom naar de gratis workshop ‘Helpen met huiswerk’ van Studiekring voor tips en trucs én een persoonlijk plan van aanpak.

In de bibliotheek van Oud-Beijerland Centrumorganiseren we op woensdag 21 november de ouderworkshop ‘Helpen met huiswerk’. Samen met de vestigingsmanager van Studiekring Oud-Beijerland en in gesprek met andere ouders maak je een eigen plan van aanpak. Je leert hoe je helpt met ‘leren leren’, plannen en structuren. Hoe vul je een agenda het beste in? Hoe kun je het beste dat ene vak overhoren? En welke rol spelen digitale middelen bij het maken van huiswerk?  

Door jarenlange ervaring in huiswerkbegeleiding weet Studiekring als geen ander wat er in de hoofden van jongeren omgaat. Met eenvoudige tips proberen we ouders handvatten te bieden waarmee ze thuis zelf aan de slag kunnen gaan samen met hun zoon of dochter.

Datum: 21 november 2018
Waar: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum,
Steenenstraat 24
Tijd: 18:30-20:00

Opgeven kan via [email protected]o.v.v. ‘ouderworkshop’. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.