Christenunie dient actieplan in voor het aanplanten van 20.000 bomen en struiken in de Hoeksche Waard voor minder CO2 in de lucht

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Van alle planten vangt de boom verreweg het meeste CO2 op. Met meer bomen komt er dus minder CO2 in de lucht. Dat helpt tegen klimaatverandering. - Foto Pixabay
HOEKSCHE WAARD – Tijdens de Raadsvergadering over de Jaarstukken, Zomerrapportage en perspectief nota die op dinsdag 7 juli in het dorpshuis Streona in Strijen plaatsvond heeft de ChristenUnie Hoeksche Waard een actieplan ingediend over het aanplanten van 20.000 bomen en struiken in de Hoeksche Waard in het jaar 2021.

Het actieplan komt neer op het planten van 20.000 bomen en struiken in 2021 in Hoeksche Waard om CO2 vast te leggen. Uitvoering wordt ingevuld door breed te werven bij bewoners en grondeigenaren in HW middels specifieke acties en daarnaast actief in te zetten op samenwerking met partners om ook via hen bomen en struiken aan te planten.
 
Jan van Westen
Gemeenteraadslid – ChristenUnie

Het actieplan is laagdrempelig, vrijwillig en met een brede maatschappelijke betrokkenheid. Het actieplan heeft CO2 vastlegging als primair doel, maar realiseert meerdere provinciale doelen. De aanplant van 20.000 bomen en struiken levert ook een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, de herkenbaarheid van het landschap en de cultuurhistorische- en de belevingswaarden aldus raadslid Jan van Westen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren