Monsterzege voor Fortuna Be Quick op DRL ( 13 – 2 )

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto: Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag speelde Fortuna Be Quick voor het eerst in vier weken weer op écht, Goudswaards gras in plaats van de kunstmatten in Rotterdam, en hóe!

Het spel verliep in de eerste helft nog wat stroef, maar na de thee liep alles crescendo voor de fusieclub. Nadat Dylan de Vroed in de 12e minuut met een fraai lobje de score voor de formatie van trainer Pascal Hoek opende, haalde in de 19e minuut Burak Dogan aan de overzijde eenzelfde kunststukje uit: 1-1. De thuisclub  bleef lustig aanvallen en nog vóór er een half uur verstreken was breidden opnieuw Dylan de Vroed en Thimo Herrewijnen de score uit naar 3-1. In defensief opzicht verliep het niet altijd vlekkeloos en kort voor rust werd het volkomen onnodig 3-2 toen Hudhaifa Awadh doelman Bryan Huijzers kansloos liet: 3-2.

Na de onderbreking maakte Jordy Fakkel op aangeven van Dylan de Vroed al meteen een einde aan de illusies van De Rotterdamse Leeuw door 4-2 aan te tekenen. Daarna werd er zo’n beetje om de vijf minuten (minuut 50, 55 en 60) gescoord. Jacco Vink, Jordy Fakkel en een ongelukkig eigen doelpunt van Emre Tasdemir zorgden voor een 7-2 tussenstand. Door toedoen van Indy Reedijk, met zijn eerste balcontact als invaller, en collega- invaller Sander van der Giesen in de 63ste en 65ste minuut werd de maximum capaciteit van het scorebord bereikt: 9-2. De eer van doelpunt nummer tien was in de 68ste minuut voor Indy Reedijk toen hij de uitlopende DRL-doelman Juan Bekmy omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 10-2. De doelpuntenmachine stokte even en nadat Rotterdammer Feunny Perez tien minuten voor tijd met tweemaal geel de kleedkamer had opgezocht, maakte Dylan de Vroed er in de 84ste minuut vanaf de penaltystip 11-2 van. De murw geslagen bezoekers incasseerden in de laatste vijf minuten nog treffers van Dylan de Vroed en Jacco Vink, 13-2,  alvorens de arbiter de wedstrijd iets te vroeg afblies.

Trainer Pascal Hoek was na afloop een tevreden mens getuige het understatement: “ik was niet tevreden over de eerste helft, maar de tweede 45 minuten waren om te watertanden”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren