24e editie van het SHO O17 toernooi

453
Foto SHO

Oud-Beijerland – Op zaterdag 15 augustus a.s. vindt de 24e editie van het SHO O17 toernooi plaats op sportpark De Kikkershoek te Oud-Beijerland. Het toernooi heeft traditiegetrouw een zeer sterk deelnemersveld en biedt jeugdvoetbal van hoogstaand, landelijk niveau. De 23e editie werd gewonnen door TOGB en zij komen in elk geval hun titel verdedigen.

De volgende clubs nemen met hun sterkste O17 team deel aan het toernooi:

 • ASHW
 • Vv Bennekom
 • Sc Buitenveldert
 • DHC
 • FC Eindhoven
 • Excelsior Maassluis
 • Sc Feyenoord
 • Jodan Boys
 • JVOZ
 • RKAVV
 • SHO
 • Vv Smitshoek
 • Spartaan’20
 • Sparta (AV)
 • TOGB
 • UVS

Na één jaar geen O17-toernooi te hebben georganiseerd op de Kikkershoek, heeft de organisatie dit jaar het toernooi in een nieuw jasje gestoken. Er wordt in deze editie veel gebruik gemaakt van de digitale wereld.

Zo is de Tournify-app geïntroduceerd. https://www.tournify.nl/live/17/standings  Op deze app worden de speelschema’s weergegeven en worden de standen bijgehouden. Zo kan iedereen het toernooi ook van afstand volgen. In de aanloop naar het toernooi wordt alle informatie gedeeld op een speciale Facebookpagina, https://www.facebook.com/SHOonder17toernooi/. Hierop komen na afloop ook foto’s van het toernooi te staan.

De accommodatie wordt voorzien van diverse schermen waar de uitslagen en de speelschema’s op worden getoond. Om het digitale plaatje af te maken, werkt SHO TV mee aan dit toernooi. De finale (15:30 uur) wordt live uitgezonden op allerlei kanalen, onder andere TV Hoeksche Waard.

Een aantal spelers die in het verleden aan dit toernooi hebben meegedaan, hebben de top weten te bereiken. Zo heeft bijvoorbeeld Oud-Beijerlander Rogier Molhoek meegedaan. Hij heeft bij AZ, Vitesse, NAC Breda en het Nederlands elftal een plek in de selectie weten te bemachtigen. In 1995 werd Karim Touzani (team Ajax) uitgeroepen tot de beste speler. Karim heeft bij FC Utrecht, FC Twente, Sparta Rotterdam en Aberdeen FC (Engeland) op het hoogste niveau gevoetbald. Jesper Leerdam werd in 2003 verkozen tot beste keeper van het toernooi. Jesper haalde de top bij het amateurvoetbal. Hij kwam uit voor Excelsior Maassluis, Scheveningen en speelde een seizoen bij de Dutch Lions in de Verenigde Staten.

Dit jaar is het aantal teams uitgebreid en zullen er 16 teams meedoen (voorheen 12). De 16 teams worden verdeeld in vier poules van vier teams. Aansluitend worden er plaatsingswedstrijden en kruisfinales gespeeld om tot een nummer 1 t/m 16 te komen. Voor de beste speler, topscorer en beste keeper van het toernooi zijn er individuele prijzen te winnen. Ook wordt een sportiviteitsprijs uitgereikt, de ‘Lou Groenewoudbokaal’.

Aanvang van het toernooi is 9.30 uur en om 15:30 uur staat de finale op het programma.

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom maar let wel, de Corona regels worden strikt nageleefd!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.