Piershil onderuit tegen Lekkerkerk

Piershil – Voor de tweede bekerwedstrijd ontving Piershil afgelopen zaterdag 3e klasser Lekkerkerk. De gasten wonnen hun 1e wedstrijd met 3-1 en omdat ook Piershil hun 1e wedstrijd won was er direct sprake van een heuse topper.

Het begin van de wedstrijd was even aftasten van beide ploegen. Het jonge Lekkerkerk had wat vaker balbezit, maar kon niet door de gedisciplineerde organisatie van Piershil heen voetballen. Piershil probeerde juist vanuit deze organisatie gevaarlijk te worden in de omschakeling en na 20 minuten was de eerste grote kans dan ook voor de gastheren. Vanaf de rechterkant stoomde Jeremy van Brederode op, maar zijn harde de lage schot werd prima gekeerd door de doelman van Lekkerkerk.

Ook het volgende gevaar kwam van de kant van Piershil. Een uitstekende dieptepass vanuit het middenveld werd op geweldige wijze afgemaakt door Rick Veringmeier, maar helaas stond hij net buitenspel.

Lekkerkerk zocht hierna ook de aanval. Met een aantal hoekschoppen werden ze gevaarlijk, maar wederom werd er goed verdedigd. Één maal kwamen ze er toch voetballend doorheen, maar ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust kreeg Piershil toch een klap te verwerken. Na een goed uitgespeelde aanval van de gasten kon de rechteraanvaller binnen schieten, 0-1.

Ook na rust had Lekkerkerk veelvuldig de bal, maar konden zij niet voor gevaar stichten. Piershil bleef loeren op de tegenstoot en met opportunistisch spel kon het sporadisch voor gevaar zorgen. Mitchel Kloeg zette goed door aan de linkerkant, maar zag zijn schot net naast gaan.

Ook Lekkerkerk zorgde hierna voor gevaar, maar doelman Jasper de Kok stond paraat om deze kans onschadelijk te maken.

Toen alle wissels volbracht waren kreeg Piershil de gelegenheid om langszij te komen. Invaller Björn vd Bijl werd alleen op de doelman afgestuurd, maar de prima doelman wist de bal met zijn teen uit de goal te houden.

Vlak hierna, en tevens vlak voor tijd, verdubbelde Lekkerkerk hun voorsprong door een droog schot in de verre hoek. Hiermee was het verzet van Piershil gebroken en liep het tegen de eerste nederlaag in het bekertoernooi aan.

Een strijdend Piershil wat zeker een gelijkspel had verdiend tegen een 3e klasser. Het zorgt voor vertrouwen en de spelers en staf kunnen ondanks het resultaat tevreden en hoopvol zijn.

Dinsdag speelt Piershil thuis om 20:00 uur een oefenwedstrijd tegen NSVV 2. Volgende week zaterdag zal Piershil het in de laatste poulewedstrijd opnemen tegen SVV in Schiedam.

De spelers hopen u op beide wedstrijddagen uiteraard weer te zien.