Benauwde overwinning voor Zinkwegse Boys bij NBSVV

NBSVV - V.V. Zinkwegse Boys Foto's Jacob Haan

Nieuw-Beijerland – Voor de Beijerland-derby waren de messen geslepen, zo lieten de trainers Mark Smeding en Peter van Dam vooraf weten op radio Hoeksche Waard. Over en weer is de waardering echter groot. Samen werden zij in 2017 kampioen met Zinkwegse Boys, Mark als coach en Peter als speler. NBSVV had er veel zin in en Zinkweg draaide in de voorbereiding lekker. Beide ploegen gingen dan ook voor de winst, maar twee rode kaarten in de eerste helft voor de thuisploeg gooiden tactisch roet in het eten van NBSVV. Zinkwegse Boys profiteerde wel, maar met 1-2 winst was de marge wel erg dun.

Na veel gepuzzel in de voorbereiding hadden de trainers voor hun eerste serieuze test wat knopen doorgehakt om tot een sterk basiselftal te komen. Fit en energiek begonnen de ploegen aan de wedstrijd. Aan beide kanten waren er meerdere kansen in het eerste kwartier. Voor ZWB was Kevin Brasser in minuut 6 het dichts bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween naast het doel. Bij NBSVV was Niels Jacobs vijf minuten later met een veeg langs de lat net niet trefzeker. Na dit evenwichtige begin nam Zinkwegse Boys langzaam het heft in handen. Een hard schot van Mees Lebbink miste doel en een doelpunt van Justin de Lange werd afgekeurd wegens buitenspel. Toen bij NBSVV in de 33e en 38e minuut achtereenvolgens Davie van der Voorden en Guus Smulders konden vertrekken met rood en Kevin Brasser namens ZWB vrijwel direct daarna met een bekeken schuiver de 0-1 scoorde, dacht iedereen dat het een makkelijke middag zou worden voor de bezoekers. Zinkweg drong wel aan, maar wist voor rust niet meer te scoren. De pauze kwam voor NBSVV-coach Mark Smeding heel goed uit om met een aangepast strijdplan tegen zijn oude ploeg te komen.

NBSVV – V.V. Zinkwegse Boys  – Foto’s Jacob Haan

[ngg src=”galleries” ids=”256″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]De eerste mooie aanval na rust van Zinkweg was raak. Na een snelle combinatie tussen William Benard en Mike Fiere, waarbij Mees Lebbink met een slim overstapje indirect betrokken was, maakte William Benard beheerst de 0-2. NBSVV was klaar voor een pak slaag, zo dacht men. Hoewel Zinkwegse Boys met 11 tegen 9 uiteraard een veldoverwicht had, wist NBSVV met snelle uitbraken toch ook gevaar te stichten. Zo stuitte Sevget Kasaroglu in de 56e minuut eerst nog op Zinkweg-goalie Martijn Krediet, alvorens een minuut later de aansluitingstreffer binnen te schieten: 1-2. De Nieuw-Beijerlanders wisten met een 4-3-1 opstelling het spel van Zinkweg zodanig te ontregelen, dat er sprake bleef van een wedstrijd. De meeste kansen waren desondanks voor ZWB: een hard schot van Mike Fiere werd weggebokst door doelman Miguel ten Hove, William Benard stuitte 1 op 1 eveneens op de doelman en Ronald van Ruiven knalde via keeper en lat over het doel. Ook claimde Zinkweg nog een penalty toen Rens Burgwal binnen de 16 tegen de grond ging, maar die werd niet toegekend. De laatste vijf minuten werd het nog billen knijpen voor de bezoekers. NBSVV stroopte de mouwen nog eens op en speelde alles of niks. Bij een corner bleef captain Patrick Ridderhof als eenzame bewaker achterin hangen en hij wist de daarop volgende uitbraak nog onschadelijk te maken ook. NBSVV-er Jean-Paul Benard onderschepte vlak voor tijd de bal van een verkrampt uitverdedigend Zinkweg en de thuisploeg kreeg daardoor via Patrick Lans nog een megakans op de gelijkmaker. Gelukkig voor de bezoekers stond Bas Koelemeijer achterin zijn mannetje, zodat Zinkwegse Boys de drie punten mocht meenemen. Een enorm balend NBSVV achterlatend.