Goudswaarde Boys start competitie met gelijkspel tegen Pernis

Foto Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag opende Goudswaardse Boys het nieuwe seizoen 2020-2021 met een perspectiefrijke puntendeling. Evenals de laatste “pre-corona” thuiswedstrijd van jaargang 2019-2020 op 7 maart tegen Abbenbroek eindigde de partij in 1-1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de slechts 46-jarige Goudswaardse Boys-veteraan John van Ruiven; tevens speelde de thuisclub met rouwbanden.

Verslag door Sander Schilperoort

De bezoekers uit Pernis waren aanvankelijk de bovenliggende partij, maar het was de thuisclub die na tien minuten het dichtst bij de openingstreffer was. Een inzet van Thimo Herrewijnen werd door Pernis-doelman Marvin Nootenboom ternauwernood onder de lat vandaan getikt. In de 18e minuut kwam Pernis verdiend op voorsprong. Mikey Witte versloeg Goudswaardse Boys-keeper Bryan Huijzers met een geraffineerd lobje: 0-1. Na een klein half uur bracht nieuweling Jordy Fakkel vanaf de penaltystip de partij weer in evenwicht nadat Goudswaarder Thomas van Peperstraten in kansrijke positie door Mike Gijzen was aangetikt, 1-1. Kort voor rust was de formatie van trainer Leo Tol dicht bij een tweede treffer, maar het schot van Thomas Keijzer werd door Pernisser Zidane Lo-Kioeng-Shioe op de doellijn gepareerd.

In de tweede helft verzuimde Goudswaardse Boys de bezoekers de definitieve nekslag toe te dienen. Robin Verhoeven met een kopbal op de lat na een hoekschop van Thimo Herrewijnen en Nardo Tol, die zich goed vrijspeelde maar onzuiver inschoot, hadden weinig geluk. De gastheren controleerden de wedstrijd en Pernis kon verder ook niet gevaarlijk worden. Een vrije trap van Goudswaardse Boys-aanwinst Jacco Vink werd in de 84ste minuut in extremis door Pernis-doelman Marvin Nootenboom buiten zijn doel gehouden, zodat het scorebord na negentig minuten nog steeds 1-1 aangaf.