Gijs Scholten winnaar Kunstprijs Binnenmaas 2016

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Gijs Scholten winnaar Kunstprijs Binnenmaas 2016BINNENMAAS – Kunstenaar Gijs Scholten heeft de 5e editie van de Kunstprijs Binnenmaas gewonnen. Donderdagmiddag 14 januari maakte de jury van de Kunstprijs Binnenmaas, bestaande uit Conny Paap (beeldend kunstenaar), Iris Cornelis (galeriehouder te Rotterdam) en Rob Kreszner (conservator Gorcums Museum), de winnaar bekend in het gemeentehuis in Maasdam.

De jury was onder de indruk van de getoonde werken in de zeer diverse tentoonstelling rond de disciplines beeldende kunst, fotografie, ruimtelijk ontwerpen, grafisch vormgeven, illustratie, film en animatie. De keuze viel op Gijs Scholten omdat hij met zijn grafische werk op groot formaat ‘duidelijk de passie laat zien die voelt als een noodzaak om te creëren. Het zijn oppervlakkige observaties, terwijl hij juist de dieper liggende laag wil laten zien, wat hem uitstekend is gelukt. De gekozen combinaties van arcering zijn heel bijzonder en geven perfect weer wat hij bedoelt en passen bij de verschillende zintuigelijke beelden en gedachten. Hij maakt beslissingen bewust en intuïtief tijdens het tekenen. Een kunstenaar pur sang die de potentie heeft om zich te blijven ontwikkelen en verrassen met zijn werk.’

De dertien kandidaten die door de Kunstcommissie waren geselecteerd, zijn allen vorig jaar afgestudeerd aan Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost in Breda. De overige genomineerden waren Thomas Swinkels, Anouk van der Wegen, Tahné Kleijn, Fabia Cnossen, Iris Sijbom, Charlene Klaver, Tessy Korremans, Marloes Melman, Gijs Moonen, Sigrid van Roosmalen, Lyssanne Smedts en Geert Snijders.

Het was de vijfde keer dat de Kunstprijs Binnenmaas werd uitgereikt aan een jonge talentvolle kunstenaar. De prijs bestaat uit een stimuleringsbedrag van € 1000,=. Burgemeester André Borgdorff overhandigde de cheque aan winnaar Gijs Scholten.

De expositie met werken van alle kunstenaars is nog te bezichtigen tot en met woensdag 9 maart 2016 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren