Albertosaurus opent Kinderboekenweek op Het Driespan

0
142
Albertosaurus opent Kinderboekenweek - Foto OBS het Driespan

Puttershoek – Leerlingen van obs Het Driespan in Puttershoek keken op woensdag 30 september wel eventjes raar op… De Kinderboekenweek met het geschiedenisthema ‘En toen…’, was nog maar net van start gegaan toen er een wel heel bijzondere gast door de school wandelde…

Alle kinderen doken ineens zo’n 69 miljoen jaar terug in de tijd toen een ware Albertosaurus alle groepen bezocht.Normaal gesproken zou de schrik er goed inzitten, maar al snel bleek dat deze dino niks kwaads in de zin had en zelfs cadeaus uitdeelde.

Voor alle 16 groepen van Het Driespan bracht de Albertosaurus een mooi boek mee. Natuurlijk nam hij ook de tijd om even met de kinderen te praten over het thema van de Kinderboekenweek. Veel kinderen en leerkrachten namen vandaag namelijk allemaal spullen mee ‘van vroeger’.

“De opening van de Kinderboekenweek gaat eigenlijk nooit onopgemerkt voorbij, maar het bezoek van een bijna-naamgenoot en ‘wat andere gelijkenissen’ maakt deze keer toch wel een beetje extra bijzonder,” glimlacht directeur Albert Boele, “ We maken er weer een leuk en leerzaam leesfeest van op Het Driespan.”

Het het lied van Kinderen voor Kinderen, dat past bij het thema, klonk over het plein toen alle leerlingen op school aankwamen. De komende dagen staan er meer activiteiten op het programma voor de leerlingen. Zo zijn er op school al veel ‘spullen van vroeger’ te vinden in de klassen om het thema helemaal tot leven te laten komen. Ook komt er een kinderboekenschrijfster langs in de groepen 6.  Maar natuurlijk wordt er vooral heel veel (voor)gelezen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.