HWDuurzaam met politieke partijen in debat over energietransitie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto HWDuurzaam

Numansdorp – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart organiseert HWDuurzaam een debat over de energietransitie. De regionale energie- en duurzaamheidscoöperatie heeft de politieke partijen die aan de raadsverkiezingen deelnemen uitgenodigd voor een discussie over dit onderwerp op 3 maart in de Nationaal Landschap Centrum (NLC) in Numansdorp. Bijna alle partijen in de Hoeksche Waard hebben toegezegd aan de uitwisseling van standpunten deel te nemen.

HWDuurzaam wil o.a. van de verschillende partijen weten hoe zij denken over de mogelijkheid om de energietransitie te versnellen naar de doelstelling van 55% CO2 reductie in 2030 vergeleken met 1990. Verder zal zij de kandidaten voor de gemeenteraad vragen naar hun standpunt over de financiering van de ombouw naar minder gas en meer elektriciteit. Wat staat daarbij voorop: het economisch belang of dat van de volgende generatie? Het derde kernpunt in de discussie is de vraag hoe wij in de praktijk de energietransitie voor elkaar moeten krijgen. Zijn er voldoende vakmensen beschikbaar? Moeten wij in dit verband meer rekenen op de inzet van immigranten. Zijn bedrijven en scholen voldoende voorbereid?

De discussieavond over al deze vragen over duurzaamheid en de energietransitie in de Hoeksche Waard wordt op donderdag 3 maart gehouden in het NLC, Veerweg 1a, in Numansdorp en begint die avond om 20.00 uur. De bijeenkomst staat onder leiding van Jantien van den Berg, afkomstig uit de Hoeksche Waard en als strategisch adviseur verbonden aan APPM Management Consultants in Hoofddorp. Iedereen die belangstelling heeft is welkom bij het debat.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren