Strijen met de hakken over de sloot

3 Min Read

STRIJEN – Na een snelle 2-0 voorsprong in de wedstrijd tegen het Zeeuwse ’s-Heer Arendskerke leek de Strijense Technische Unie-equipe op rozen te zitten, maar na een rode kaart namen de gasten het initiatief over en moest de uitblinkende keeper Kaz Kromwijk enkele fraaie reddingen verrichten om de voorsprong vast te houden.  In de 89e minuut kwamen de Zeeuwen terug tot 2-1 en was het in de ruime 8 minuten blessuretijd nog billen knijpen om de 3 punten in Strijen te houden.

Al in de 2e minuut kwam Strijen op voorsprong door mistasten van keeper Eljo Dooge, die een afstandsschot van Brian Monster niet goed verwerkte waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde.  Mazzel had Strijen vervolgens dat een vrije kopkans van Jeroen van Iwaarden naast het Strijense doel belandde. In de 20e minuut stond een vloeiende aanval met Wesley Luyendijk aan de basis van de door Nelson Vieira Tavares gescoorde 2-0, waarna dezelfde speler in de 25e minuut zijn afstandsschot op de lat zag eindigen. Heel dom was in de 30e minuut het in discussie gaan met scheidsrechter van de Rest uit Dordrecht door Nelson Vieira Tavares en het aanhouden hiervan, hetgeen hem op 2 gele kaarten kwam te staan, waardoor hij voortijdig de kleedkamer op kon zoeken en de scheidsrechter het nodig vond even een afkoelingsperiode in te lasten.

Na de rust roken de Zeeuwen dat er wat te halen viel met een man meer, maar keeper Kaz Kromwijk wenste niet te capituleren en verdwenen inzetten over en naast het Strijense doel. Een hardwerkende spits Romeo da Silva verzette bergen werk om de bal voorin vast te houden en gevaarlijk voor het Zeeuwse doel te verschijnen. Na een prima aanval met Jaylee Romeo kwam hij oog in oog te staan met keeper Eljo Dooge, maar zijn inzet verdween hard en hoog over het doel. Na de vele kansen kwam na een kopbal van Robin Goedegebuure uit een hoekschop ’s-Heer Arendskerke terug tot 2-1 en moest keeper Kaz Kromwijk met een spectaculaire redding de voorsprong vasthouden. In de ruime blessuretijd had Romeo da Silva nog een uitgelezen kans om de bevrijdende 3-1 aan te tekenen, maar oog in oog met keeper Eljo Dooge kwam deze als overwinnaar uit de strijd.

A.s. zaterdag speelt Strijen opnieuw thuis tegen Serooskerke dat met 3-0 won van Axel. De aanvang van de wedstrijd aan de Strijense Sportlaan is om 14.30 uur.