Strijen onderuit in magere entourage

4 Min Read

Strijen – Geen toeschouwers langs de lijn en gestaag neervallende regen zorgden ervoor dat het motto spelplezier ver te zoeken was in de wedstrijd van de Strijense Technische Unie equipe tegen het Zeeuwse Serooskerke. Het enige positieve was de aanwezigheid van verslaggever Jan van Kleef van Radio HoekscheWaard die ervoor zorgde dat de Strijense supporters op de hoogte bleven van het wedstrijdverloop. Tevens ontbrak bij Strijen een speler die in verband met familieomstandigheden 10 dagen in quarantaine verblijft.

In de eerste helft kon Strijen het vooral via de vleugels gevaarlijke Serooskerke redelijk tegenstand bieden en waren er kansjes voor Strijenaren Colin van den Berg , Romeo da Silva en Wesley Luijendijk,  terwijl de Zeeuwen via  Aron Wattel, Niels Sanderse en Dennis Kovacevic gevaarlijk opdoken voor Kaz Kromwijk. Rik Bakker leek in de 32e minuut de wedstrijd open te  breken, maar zijn inzet verdween via het been van Jeffrey Poppe over het doel van Jordi Suurmond.  In de 40e minuut was het raak aan de andere zijde. Jasper Wilderom kon vrij oprukken en zette Jorn Soethout vrij voor het Strijense doel. Via het lichaam van keeper Kaz Kromwijk verdween de bal in het doel, waarbij het vlagsignaal van grensrechter Niek van Aelst voor vermeend buitenspel volledig genegeerd werd. In de 43e minuut werd de situatie nog slechter voor de Strijenaren; Jorn Soethout stelde na een snelle aanval over de rechtervleugel spits Aron Wattel in staat de 0-2 ruststand aan te tekenen.

In de tweede helft mocht Dion van Kralingen na lang blessureleed zijn rentree maken en was een duidelijke aanvallende verbetering.  Hij was zelf dichtbij de aansluitingstreffer en Colin van den Berg had de pech dat zijn inzet naast het Serooskerke doel verdween. Maar toch werd de verdiende 1-2 in de 55e minuut aangetekend; een voorzet van Dion van Kralingen werd met een kopbal afgerond door Romeo da Silva en was Jaylee Moreno zelfs nog dichtbij de gelijkmaker. In de 70e minuut was het weer de teugels in handen nemende Serooskerke dat de voorsprong uitbreidde toen na een voorzet van de rechtervleugel keeper Kromwijk de bal niet onder controle kreeg, waarna Aron Wattel simpel de 1-2 aantekende. In de 75e minuut besliste Jasper Wilderom de wedstrijd definitief door een voorzet van de rechtervleugel op miraculeuze wijze tot doelpunt te kronen. Strijen bleef toch strijden voor een beter resultaat, hetgeen helaas spits Romeo da Silva nog  op een rode kaart kwam te staan. Nadat hij de bal kwijt was geraakt trachtte hij via de sliding de bal nog terug te veroveren. Hierbij raakte hij een Zeeuwse tegenstander, die hierna gewoon verder kon spelen maar door scheidsrechter Molenaar als een aanslag werd aangemerkt, waardoor het aanvallend steeds meer puzzelen wordt voor trainer Geert Meijer.

A.s. zaterdag gaat Strijen in Bruinisse op bezoek bij Bruse Boys.   De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur en het ziet ernaar uit dat volgende week de uitzending  van Radio Hoekschewaard op frequentie FM 96,0 goed beluisterd gaat worden.