Burgemeester Van Hemmen opent op IKC De Schelf de Week tegen Pesten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto IKC de Schelf

‘s-Gravendeel – Hoog bezoek voor de leerlingen van IKC De Schelf: Burgemeester Bram van Hemmen opende maandag 21 september de Week tegen Pesten. 

De burgemeester bezocht de leerlingen van de groepen 5, 6 en 8 en ging met hen in gesprek over pesten en gepest worden. Zowel de burgemeester als de leerlingen waren openhartig over hun eigen ervaringen met dit thema. 

Tjebbe uit groep 5: “De burgemeester vertelde eerlijk dat hij vroeger ook wel eens is gepest. Dat vond ik wel heel bijzonder om te horen. Hij is nu burgemeester en hij vindt dat pesten niet ok is. En hij vindt het belangrijk dat we altijd en overal met elkaar over pesten blijven praten.” 

In de landelijke Week tegen Pesten -van 21 t/m 25 september- staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal. Op IKC De Schelf heeft dit een belangrijke plaats binnen het onderwijs. Het kindcentrum besteedt veel aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. De sociale weerbaarheidstraining Rots en Water is op IKC De Schelf dan ook een belangrijk onderdeel van de zogenoemde Gouden Weken. Meester Mark Enterman, afgestudeerd gedragsspecialist: “Wij integreren pesten als thema in de Gouden Weken die vanaf de start van het schooljaar tot de herfstvakantie duren. Tijdens de Gouden Weken besteden we extra veel aandacht aan bijvoorbeeld groepsvorming in de klas, het tonen van respect naar elkaar en het leren omgaan met elkaar. Een goede sfeer in de groep is belangrijk, evenals het voor jezelf kunnen opkomen en op elkaar durven vertrouwen.” 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren