Korbatjo walst over TOGO heen

3 Min Read
Foto Korbatjo

OUD-BEIJERLAND – Op zaterdag 3 oktober 2020 stond de wedstrijd Korbatjo tegen TOGO op het programma.De aanloop naar deze wedstrijd kan met recht bewogen genoemd worden, gezien de hernieuwde COVID-19 maatregelen vanuit onze regering. Wederom een flinke wijziging op het gebied van sport, waarop het bestuur adequaat wist te handelen.

Naast bovengenoemde wijziging was er ook nog sprake van een wat ander weerbeeld. Het gras op het sportveld lag er nat bij, maar was met goed schoeisel wel bespeelbaar, mede door het nemen van extra maatregelen zoals het verleggen van het speelveld.

Voordat het verslag van het eerste team verder gaat, eerst een woord van felicitatie naar het 2e van Korbatjo! Na een periode van puntendroogte kon de eerste overwinning worden bijgeschreven. Het keurkorps van Klaudine Dupuis en Pieter Korteweg hield het initiatief zelf goed vast en won met duidelijke cijfers (18-13).

Het vlaggenschip van Korbatjo wilde die lijn uiteraard doortrekken naar hun eigen wedstrijd. Een blik op ranglijst deed vooraf vermoeden dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, gezien de tweede plaats van de Goesenaren. De thuisploeg startte het duel voortvarend, met vijf goals op rij voor het eerste wapenfeit van de bezoekers. Opvallend genoeg betroffen het, ondanks de natte weersomstandigheden, allemaal afstandsschoten. Het spelbeeld veranderde in de eerste helft niet. Waar de geelblauwen vrolijk door korfbalden konden de Zeeuwen geen vuist maken, wat resulteerde in een 10-5 ruststand. Coach Marcel Versteeg was over het grootste deel van de eerste helft tevreden, niet in de minste plaats met de getoonde strijdlust.

Na de rust begonnen de Spuidorpers weer van voor af aan en bleven enthousiast aanvallen en verdedigen. Noemenswaardige momenten in de tweede helft zijn enerzijds het nogmaals verleggen van het veld om zo de veiligheid van de spelers te waarborgen en het afstandsschot (17-7) van Aranka van Veen. Zij scoorde hiermee haar eerste treffer dit seizoen voor Korbatjo 1. Aan dit doelpunt kleefde naast persoonlijk succes ook teamsucces, want iedere basisspeler van vandaag stond met minimaal een score op het formulier.

Na nog een aantal doelpunten aan beide zijden blies de scheidsrechter voor het laatst op de fluit bij een 20-9 stand. Het was niet de wedstrijd van hoogstaand korfbal, maar door doorzettingsvermogen en een hoog afrondingspercentage, zeker gezien de omstandigheden, werden er twee welkome punten bijgeschreven.

Volgende week reist Korbatjo af naar Bodegraven, voor een wedstrijd tegen Vriendenschaar om 15.30 uur.

Scores Korbatjo: Alex de Reus 6x, Rikkert Huisman 5x, Mischa Coppens 3x, Ruby Vermaas 2x, Anne van Nes, Aranka van Veen, Carlo van Veen en Eliza Adrichem allen 1x