SHO ruim onderuit bij RVVH

118

Zaterdag speelde SHO de eerste uitwedstrijd van dit nu al memorabele seizoen op het vernieuwde complex van RVVH. Het leek voor SHO een mooie kans om de eerste punten te pakken want in het handvol keren in deze eeuw dat beide opponenten bij elkaar in de competitie waren ingedeeld verloor SHO nooit aan de Ridderkerkse Sportlaan. Maar ja, resultaten uit het verleden…Sander Fakkel moest de opstelling aanpassen ten opzichte van vorige week omdat naast Robin Winkels ook Rowdy Rijsdijk en Sander de Heus, ziek geweest, niet of niet volledig beschikbaar waren. Zo was er nu een plekkie in de basiself beschikbaar voor Roy van der Pligt.

Het eerste gevaar was al in de zevende minuut voor de thuisclub. Sanzio Dieterich was te snel voor de SHO-afweer, maar vrij voor Peter Konings schoof hij de bal naast het doel.
Een paar minuten later kwam het antwoord van SHO, een goed ingekopte bal van Giovanni Breevaart werd door doelman Kristijan Nikolic over de lat getikt. Hoewel SHO aardig meevoetbalde waren de mogelijkheden en kansen voor de blauw/witten. Lopes Martins da Veiga zag zijn schuiver de paal aantikken, Dragon schoot hard op het lichaam van Konings en Dieterich zag de SHO doelman voortreffelijk redden op een niet te missen kans. Goed tien minuten voor de onderbreking, terwijl de regen de spelers geselde, was het toch raak. Na een lastig schot van Arajai kon Konings de bal niet onder controle houden en Dieterich profiteerde daarvan optimaal: 1-0.
Nog voor de pauze overtrad doelman Nikolic de spelregels wat SHO op de rand van het doelgebied een indirecte vrije trap opleverde. Het harde schot van Jasper Huisman, op aangeven van Kevin Angel, smoorde in het elftal op de doellijn geposteerde Ridderkerkers.  
Fakkel besloot al voor de pauze tot een dubbele wissel voor het tweede bedrijf. Ricky Bokhoven en Jasper Huisman konden op de tribune plaatsnemen en hun plaatsen werden ingenomen door Ferdinand Römelingh en Sander de Heus. Römelingh ging linksachter spelen waardoor Kevin Angel naar het front kon en De Heus ging op de linkervleugel spelen.
Vanuit de startblokken meteen al een kans voor de van Heinenoord overgekomen aanvaller maar het schot was te zacht om Nikolic te verontrusten. Ruim vijf minuten later viel de wedstrijd in het slot. Dieterich trok de bal voor waarna Patrick Lopes Martins da Veiga simpel afrondde: 2-0. Even later gaf Jesse Proost met een lage bal in de verre hoek Konings voor de derde maal het nakijken: 3-0. Met een volledig geknakte moraal aan SHO kant en nog ruim een half uur te gaan in de stromende regen werd het alleen nog maar proberen de schade te beperken voor de wit/zwarten, wat niet echt lukte.
Invaller Brandon Könemann maakte de 4-0 en Sanzio Dieterich maakte met 5-0 en 6-0 zijn hattrick (de tweede tegen SHO) vol.

Könemann en Dieterich speelden ooit bij Oranje Wit en waren toen ook al een plaag voor SHO met respectievelijk drie en vijf doelpunten in de drie seizoenen tussen 2016 en 2018.
Met drie nederlagen en doelcijfers twee voor en twaalf tegen is het bepaald geen florissante start van het seizoen, maar er hoeft nog geen paniek uit te breken. Drie jaar geleden startte SHO de jaargang 2017-’18 met vijf nederlagen (doelcijfers 5-12) en begon in de zesde wedstrijd, Nieuwenhoorn – SHO 2-3, het tij te keren en eindigde SHO -vooral dankzij een sterke derde periode- uiteindelijk met 28 punten op de elfde (en veilige) positie.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Kevin Angel Queijo; Ingmar van Bruggen, Roy van der Pligt, Giovanni Breevaart, Ricky Bokhoven, Mitch Fransen, Jasper Huisman.
Wissels:
46’ Ferdinand Römelingh voor Ricky Bokhoven
46’ Sander de Heus voor Jasper Huisman
70’ Rik Schouten voor Roy van der Pligt
Doelpunten:
34’ 1-0 Sanzio Dieterich
51’ 2-0 Patrick Lopes Martins da Veiga
54’ 3-0 Jesse Proost
77’ 4-0 Brandon Könemann
79’ 5-0 Sanzio Dieterich
81’ 6-0 Sanzio Dieterich
Scheidsrechter Remco Appel had weinig moeite om het duel in goede banen te leiden en had geen kaarten nodig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.