FC Binnenmaas bewijst zichzelf een slechte dienst

Foto Arjan AVESportfoto

Maasdam – FC Binnenmaas startte de wedstrijd met 2 overwinningen uit evenzoveel wedstrijden, terwijl Hellevoetsluis een moeilijkere start had: 0 punten uit 2 wedstrijden.

De start van de wedstrijd gaf een geheel ander beeld: Hellevoetsluis startte met overtuiging, terwijl FC Binnenmaas erg weifelend begon. Toch wist FC Binnenmaas de wedstrijd open te breken, doordat een verdediger van Hellevoetsluis een lange bal van Van Pufffelen verkeerd inschatte en Van der Laan recht op de doelman van Hellevoetsluis kon doorlopen. Deze keerde het schot van ven der Laan nog, maar de goed meegelopen Oehlers kon de bal gemakkelijk in het doel schieten: 1-0.

Wie dacht dat FC Binnenmaas hierdoor meer vertrouwen kreeg en door zou gaan zetten, kwam bedrogen uit. Het elftal grossierde in slordigheden en van enige samenwerking was geen sprake. Hellevoetsluis stelde daar ook weinig tegenover: het speelde vooral de lange bal op de bewegelijke spitsen. Zo kwam Hellevoetsluis in de eerste helft al langszij door een lange bal door het midden van de FC Binnenmaas verdediging, welke verkeerd werd ingeschat: 1-1.

De tweede helft wissel trainer Van Noort 2 spelers: Mathilda kwam voor Van Puffelen en Wijsbroek kwam voor Leggedoor. FC Binnenmaas probeerde hiermee meer “over de grond” te gaan spelen en minder mee te gaan in het spel van Hellevoetsluis. Maar dit lukte geheel niet. Mede door het slechte weer, werd het veld slechter en koos FC Binnenmaas steeds meer om de lange bal hanteren. Met het weer, werd ook het kijkspel steeds minder en slechter. FC Binnemaas kwam nog wel op 2-1 (Oehlers na goed voorbereidend werk van Wijsbroek), nadat Hellevoetsluis een paar grote kansen had gekregen. Maar door de slechte samenwerking in het team van FC Binnenmaas, werd het even snel weer 2-2. Daarna dacht Youri van Noort dat hij de winnende maakte (10 minuten voor tijd schoot hij de 3-2 tegen de touwen). Maar het lukte FC Binnemaas niet om de boel op slot te gooien. Door slechte communicatie, scherpte en samenwerken, kwam Hellevoetsluis wederom langszij: 3-3.

In de laatste minuten bleef het nog wel spannend, maar gebeurde er niets meer voor de doelen. Helaas moest Wijsbroek in de laatste minuut van het veld gedragen worden, na een charge van een Hellevoet-speler. De ernst van de blessure is nog niet bekend.