Digitaal Cursusaanbod Vrijwilligerscentrale Welzijn Hoeksche Waard

109

HOEKSCHE WAARD – Door het toenemende aantal besmettingen, ook in de Hoeksche Waard, organiseert Welzijn Hoeksche Waard dit jaar geen trainingen meer op locatie, maar wél digitaal. We hopen op deze manier vrijwilligers toch handvatten mee te geven om hun vrijwilligerswerk met nog meer kennis en plezier uit te kunnen voeren.

Cursus Psychiatrie voor dummy’s
Psychische klachten komen veel voor en bij alle mensen. Het kan dan lastig zijn om de ander goed te snappen. In het contact als vrijwilliger merkt u dat het gesprek soms niet lekker loopt. Als u mensen met psychische klachten beter wilt begrijpen, dan is de minicursus psychiatrie voor dummy’s wellicht iets voor u!
 
In deze minicursus van drie bijeenkomsten leert u wat de meest voorkomende psychische problemen zijn, hoe u hiermee rekening kunt houden in uw vrijwilligerswerk, hoe u duidelijke grenzen stelt en wanneer u anderen kunt inschakelen voor ondersteuning en zorg.

Datum en tijd: 28 oktober een korte oefensessie. De cursus is op 4 en 11 november met een terugkombijeenkomst op 2 december.
Tijd:
 9.00–12.00 uur.
Trainer: Peter Overzier van Indigo Preventie. 


Workshop Grenzen aangeven voor vrijwilligers

Tijdens je vrijwilligerswerk je eigen grenzen aangeven en deze ook bewaken, hoe doe je dat? De workshop ‘Grenzen stellen’ is voor iedereen die stil wil staan bij hoe je nee kunt zeggen met respect voor de ander en voor jezelf. Je krijgt handvatten en tips om te herkennen wanneer jouw grenzen overschreden worden en hoe je rustig en met respect kunt reageren.

De workshop zal digitaal worden aangeboden en bestaat uit twee onderdelen; een gefilmde presentatie vooraf en een interactieve digitale bijeenkomst.
De workshop is met name gericht op vrijwilligerswerk in de zorg, maar bevat ook goede handvatten en tips voor vrijwilligers buiten de zorg. 

Datum en tijd: vrijdag 20 november.
Tijd:
 13.00–14.30 uur.
Trainers: Annuska van Kampen en Sonja Staring van MEE Plus.  


Aanmelden en meer informatie

Meer informatie over de inhoud van de trainingen in te vinden op de website van Welzijn Hoeksche Waard www.welzijnhoekschewaard.nl/vrijwilligerswerk/trainingen-cursussen waar u nog meer online aanbod vindt voor vrijwilligers.

Aanmelden via [email protected] ovv de training die u wilt volgen. Of telefonisch via


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.