Hard werken op Herfstschool CSG Willem van Oranje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Het is herfstvakantie op de scholen, maar op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland wordt deze dagen hard gewerkt door een groep van 120 examenleerlingen. Zij hebben zich aangemeld voor de Herfstschool, waarbij ze extra lessen kunnen volgen voor bepaalde vakken. 

Door de Herfstschool krijgen de mavo-, havo- en vwo-examenleerlingen de kans zich extra goed voor te bereiden op de  eerste schoolexamenperiode die volgende week van start gaat. De school heeft deze mogelijkheid aangeboden vanwege de corona-pandemie die ook van invloed is op de leerlingen. Zij hebben online lessen gevolgd tijdens de sluiting van de scholen, waardoor de voorbereiding op het examenjaar anders is verlopen.

Voor het opzetten van de Herfstschool is de docenten gevraagd bij welke vakken er behoefte was aan extra lessen. Dit bleek vooral bij de exacte vakken als wis-, schei- en natuurkunde en biologie, maar ook bij Engels en bedrijfseconomie. Op basis van deze informatie zijn de extra lessen aan de leerlingen aangeboden. Ruim de helft van de vwo-leerlingen, ruim een kwart van de havo-leerlingen en een kleiner percentage van de mavo-leerlingen hebben zich aangemeld voor de extra lessen.

,,De Herfstschool laat zien dat de noodzaak om je goed voor te bereiden op je examens ook door de leerlingen wordt gevoeld. Mooi ook dat onze eigen docenten bereid zijn zich hiervoor in te zetten,’’ stelt rector Harry Verschoor. Bij een aantal vakken worden ook oud-leerlingen ingezet, zodat er in kleine groepen kan worden gewerkt.

De Herftschool duurt t/m donderdag 22 oktober.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.