De Kiltunnel krijgt vanaf volgend jaar een uitgebreide renovatie. Zo zag het er vroeger uit

980
De bouw van de Kiltunnel in 1975 die in 1977 geopend werd - Foto Regionaal Archief Dodrecht

De Kiltunnel vormt de verbinding tussen het Eiland van Dordrecht en het eiland Hoeksche Waard. De in 1977 geopende tunnel is in eerste instantie een lokale hoofdverkeersader voor zowel autoverkeer als (brom)fietsers. De gebruikers zijn voor het grootste deel vaste klanten, die de Kiltunnel gebruiken om naar hun werk of naar school te gaan.

In 2021 start de renovatie van de Klikltunnel

Een nieuw tolplein met een extra tolstraat per rijrichting is het meest in het oog springende onderdeel van het groot onderhoud van de Kiltunnel dat in 2021 van start gaat. In die periode wordt er ook gewerkt aan de tunnel en het wegdek, en worden de verkeers- en tunneltechnische installaties vervangen.

Hieronder wat oude plaatjes van vroeger uit het Regionaal Archief van Dordrecht:

Kiltunnel Dordtse zijde (foto 1977) – Foto Regionaal Archief Dordrecht
Veerdienst XII op de Dordtsche Kil vaarde tussen Dordrecht en ‘s-Gravendeel in oktober 1977 is de Kiltunnel geopend en toen stopte de veerdienst – Foto Regionaal Archief Dordrecht
Provisorische tolhuisjes in de vorm van caravans op de Rondweg voor de Kiltunnel – Foto Regionaal Archief Dordrecht
Plattegrond van de verkeerssituatie te ‘s-Gravendeel in 1970 i.v.m. de aanleg van de Kiltunnel. – Foto Regionaal Archief Dordrecht
De bouw van de Kiltunnel in 1975 die in 1977 geopend werd – Foto Regionaal Archief Dodrecht

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.