Bouw van 21 nieuwe woningen in Westmaas gestart

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Startsein nieuwbouw Pesanthof - Foto Gemeente HW

Westmaas – Wethouder Piet Van Leenen (Wonen) gaf samen met Nick Nieuwenhuizen van Nieuw Vastgoed op maandag 14 december het startsein voor de bouw van in totaal 21 woningen bij het nieuwbouwproject Pesanthof in Westmaas.

Wethouder Van Leenen: “We spannen ons in om in alle dorpen van de Hoeksche Waard te bouwen voor gevarieerde doelgroepen. Ik ben dan ook verheugd dat er nu midden in het dorp Westmaas een mooie woonwijk gebouwd gaat worden. Dat houdt het dorp levendig. Het heeft even geduurd, maar nu gaat toch letterlijk de eerste paal de grond in. Door het slopen van de bedrijfsloodsen en de oude schuur wordt het gebied opgeknapt. Hiervoor in de plaats komt een ruim opgezette woonstraat met 21 woningen voor diverse doelgroepen.”

Bijna alle woningen zijn verkocht

Ontwikkelaar Nick Nieuwenhuizen is trots dat de bouw van dit project kan beginnen. Bijna alle woningen zijn verkocht. Er worden rijwoningen, twee onder één kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd die energiezuinig en comfortabel zijn.

Feestelijke opening bij de bouw van het hoogste punt

Door de coronamaatregelen kan er helaas geen feestelijke opening van het nieuwbouwproject plaatsvinden. Wethouder Van Leenen en ontwikkelaar Nick Nieuwenhuizen hopen bij de bouw van het hoogste punt, vlak voor de zomer, alsnog een feestelijke opening te organiseren samen met de nieuwe huiseigenaren.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.