Eerste expositie bij de Peerdegaerdt geopend door Suzanne de Reus

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Strijen –  Suzanne de Reus, werkzaam bij de Peerdegaerdt als zorgmedewerkster, heeft als passie om prachtige werken te tekenen. Dit bleef bij De Peerdegaerdt niet onopgemerkt. Als een van de eerste deelnemers van het talentenprogramma van de zorg- en activiteitenboerderij heeft Suzanne haar bijzondere talent verder kunnen ontwikkelen onder begeleiding van de bekende cartoonist Vincent in ’t Hout. Met een eerste expositie als resultaat.

De officiële opening van deze expositie vond woensdag plaats onder de aanwezigheid van het team van De Peerdegaerdt, waaruit veel bewondering naar voren kwam. Ook is meteen een eerste werk verkocht. Suzanne de Reus, al sinds 2014 een van de deelnemers op de zorg- en activiteitenboerderij van de Peerdegaerdt, tekent prachtige werken. De interesse van Suzanne is ontstaan uit haar voorliefde voor diverse series zoals Supernatural, friends en Dr. Who. Haar passie ligt voornamelijk in het tekenen van Supernatural figuren, afkomstig uit een Amerikaanse drama-mysterie serie. Voor de expositie zijn 7 tekeningen van haar werk geselecteerd die op Tweede Kerstdag op De Peerdegaerdt zijn te bezichtigen.

Cartoonist Vincent in ’t Hout
Suzanne is een van de deelnemers aan het talentenprogramma op De Peerdegaerdt en krijgt om de week les van de bekende cartoonist Vincent in ’t Hout. Vincent tekent cartoons en 3D illustraties. Sinds 1994 is hij werkzaam als cartoonist, striptekenaar voor verschillende opdrachtgevers zoals Het Parool, De Mare, Spreekbuis. Daarnaast maakt Vincent veel vrij werk en exposeert zijn werk regelmatig. Op De Peerdegaerdt is Vincent al een paar jaar actief met het geven van tekenlessen aan deelnemers van de zorg- en activiteitenboerderij en het verzorgen van workshops tijdens de schoolvakanties voor externe kinderen.

Expositie te bezichtigen tijdens de kerstwandeling

De expositie van Suzanne de Reus is te bezichtigen op Tweede Kerstdag. Dit kan tijdens de deelname aan de Kerstwandeling. De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt deze kerstwandeling samen met Hart voor Regelen en Meer Waard op Tweede Kerstdag een kerstwandeling. Na het grote succes tijdens de eerste twee edities met bijna 200 deelnemers, is besloten deze ontspannen kerstwandeling door de mooie polders van de Hoeksche Waard uit te breiden. Hierdoor gaat de wandeling nu langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: Landgoed de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen.

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben de keuze tussen een wandeling van 5 en 10 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Mientje den Boer en Gera van der Meer, inspireren deelnemers om vooral samen om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Tijdens de kerstwandeling kunnen deelnemers de drie initiatieven van de Gouden Driehoek bezoeken en hier genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, een verfrissend sapje, warme glühwein of stevige soep.

Aanmelden, kosten en startpunt kerstwandeling

De kosten voor deelname aan de kerstwandeling bedragen 10,00 euro per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers de wandelroute mee, via de izi.TRAVEL app of op papier en tevens toegang tot De Mariahoeve, Landgoed de Peerdegaerdt en buitenplaats Land van Es met daarnaast een stevige soep, koffie, thee of onbespoten dubbelsap uit de aanwezige boomgaarden. Voor de inbegrepen consumpties kunnen de wandelaars op hun wandelroute hun consumpties laten afvinken.

Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 14.00 uur, het programma eindigt om 17.00 uur. Het startpunt is De Mariahoeve, Weelsedijk 61 in Strijen. Aanmelden wordt gezien de verwachte opkomst op prijs gesteld en kan via [email protected]. De verschillende programma’s tijdens de wandeling kunt u vinden op de facebookpagina’s en websites van Buitenplaats Land van Es, De Peerdegaerdt en De Mariahoeve.

Het aantrekken van warme, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen tijdens het bezoeken van de verschillende locaties is aanbevolen. De wandeling door de polders is over verharde wegen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.