Uitreiking prijs historische quiz in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto PR

Oud-Beijerland – Eind vorig jaar organiseerde de bibliotheek Hoeksche Waard en de Historische Vereniging Oud-Beijerland een quiz over de rijke historie van het Spuidorp. De gelukkige winnares van de quiz is mevrouw Corrie Sonneveld uit Oud-Beijerland  met slechts 1 fout antwoord, zij werd donderdagmorgen in de bibliotheek ontvangen. Haar werd als prijs een taart overhandigd, beschikbaar gesteld door  een Oud-Beijerlandse bakker.

Geertje Wiersma van de bibliotheek was erg verrast door het aantal inzendingen, en veel goede antwoorden die er zijn gegeven. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat veel mensen plezier aan  de quiz hebben beleefd om in vele boeken te zoeken naar de juiste antwoorden.

Volgens voorzitter Pieter Jan in ’t Veld van de Historische Vereniging was het erg leuk om de vragen te maken:  “We hadden een mix van 20 vragen gemaakt met als onderwerpen, algemene vragen en specifieke vragen over de industrie, historie, monumenten en gebouwen. Ik was erg verbaasd met zoveel goed antwoorden, want sommige vragen waren niet echt gemakkelijk”. Uit de reacties bij de antwoorden kun je opmaken dat er steeds meer belangstelling is voor de historie van het eigen gebied, aldus in ’t Veld..


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.