Voormalig Cromstrijen burgemeester Jan Luteijn aan de slag als waarnemend Burgemeester in de gemeente Barneveld

304
Foto Gemeente Barneveld

Numansdorp – Voormalig gemeente Cromstrijen Burgermeester Jan Luteijn uit Numansdorp is donderdagavond 14 januari door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Barneveld. Hij volgt vanaf 1 februari 2021 burgemeester Asje van Dijk op. 

Nadat de gemeente Cromstrijen per 1 januari 2019 opging in de gemeente Hoeksche Waard is Jan Luteijn ook tijdelijk burgemeester geweest in de gemeente Geertruidenberg. 

Voor hij fulltime politicus werd was hij salesmanager bij een vleesgroothandel. In 1994 werd hij gemeenteraadslid in Werkendam en vanaf 1999 was hij daar wethouder. Daarnaast was Luteijn van 2003 tot 2007 lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. In december 2011 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Cromstrijen waar hij tot 1 januari 2019 actief was.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.