Constructief Hoeksche Waard start enquête op haar website

379
The questionnaire

Hoeksche Waard – Over het algemeen hoor je inwoners niet als alles goed gaat. Inwoners benaderen onze partij echter met grote regelmaat met klachten, problemen of vragen van uiteenlopende aard. Het is op zich prima om de volksvertegenwoordigers hiervoor te benaderen, maar als aan de andere kant de gemeente steeds aangeeft dat het heel goed gaat in de Hoeksche Waard, dan is dit een hoogst opmerkelijke tegenstelling. Het is niet goed als hier zo verschillend tegenaan gekeken wordt, want hoe kun je dan aan optimale oplossingen werken. 

Werner de Jong van CHW

Wij zijn een groot voorstander van het regelmatig polsen van de mening van de inwoners om zo een realistisch beeld te krijgen van wat er in de Hoeksche Waard echt leeft en ook hoe men tegen de gemeente aankijkt aldus raadslid Werner de Jong. Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota hebben wij de suggestie gedaan dat de voormalige Gemeente Cromstrijen regelmatig enquête’s over dienstverlening hield en of dit in de nieuwe gemeente ook kan. Door die enquête’s was het mogelijk om bij te sturen

Helaas wordt hier niets mee gedaan, hetgeen wij een gemiste kans vinden om te voorkomen dat er bij inwoners en gemeente een verschil van mening bestaat over diverse onderwerpen, hetgeen niet bevorderlijk is voor het werken aan oplossingen.Er bestaat ook nog steeds een referendumverordening. Dat is een zwaar instrument en pas je alleen toe als er een onderwerp is wat de hele bevolking van de Hoeksche Waard kan raken. Ook hier wil men (college en raad) nooit gebruik van maken.

 

Kortom, wanneer komen de inwoners een keer aan het woord gedurende de raadsperiode en dus niet alleen bij de verkiezingen als men mag stemmen op partijprogramma’s of bij een enkel inspreekmoment, waar niet iedereen gebruik van kan en wil maken.

Wegens het gemis aan brede info van de inwoners zelf heeft Constructief Hoeksche Waard het initiatief genomen en op de eigen website een enquête geplaatst. Iedereen kan zijn of haar mening over diverse onderwerpen daarin kwijt. Deze enquête is een eerste aanzet voor een realistische beeldvorming op dit moment, maar zal in het najaar uitgebreid worden met andere onderwerpen om een nog breder beeld te krijgen.

Voor de enquête kan men terecht op www.constructiefhoekschewaard.nl/enquete/.

Een papieren  versie opvragen kan ook. Bel daarvoor naar het nummer wat op de website staat


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.