Teken de petitie: Geen jarenlange gedeeltelijke afsluiting van de A29 bij de Haringvlietbrug

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Haringvlietbrug - Foto Berny Schop
Rijkswaterstaat wil i.v.m. de veiligheid het aantal beschikbare banen op de A29 per 29 augustus van 2 terugbrengen tot 1 baan. Dit geldt voor beide richtingen. Twee jaar lang mag er daar niet harder dan 50 kilometer per uur worden gereden en moet het verkeer over de A29 in beide richtingen via één rijstrook over de brug rijden. Dat levert onacceptabele vertraging op, vindt de initiatiefnemer van de petitie  die al ruim 8000 keer ondertekend is.

 
De gevolgen voor het wegverkeer zijn enorm. Er wordt in de spits uitgegaan van een vertraging van 108 minuten per dag! En dat jarenlang. De kosten lopen op tot vele honderden miljoenen euro’s. Alternatieven zijn volgens het Rijkswaterstaat te kostbaar maar nu zijn de kosten voor de samenleving torenhoog. Dit is onacceptabel!
 
Traject controle, dagelijks onderhoud aan de klepdelen of de renovatie naar voren halen, indien mogelijk leidt tot veel minder kosten. Mogelijk is een volledige afsluiting voor de scheepvaart ook een optie. De scheepvaart betreft hier dan ook bijna hoofdzakelijk pleziervaart met hoge masten. Het openhouden van deze vaarverbinding waar slechts enkele boten per week gebruik van zouden maken weegt niet op tegen de jarenlang overlast voor wegverkeer. Een alternatief dat onderzocht zou moeten worden is dan ook volledige afsluiting van de vaarverbinding waarmee het brugdeel niet meer omhoog hoeft en er wellicht andere technische opties mogelijk zijn om de klepdelen op zijn plaats te houden om de volledige beschikbaarheid voor het wegverkeer en de veiligheid te garanderen.
 
Gemeenten in de de regio West-Brabant, Hoeksche Waard en Rijnmond hebben al bezwaar gemaakt maar dit heeft helaas nog niet tot acceptabele aanpassingen geleid door Rijkswaterstaat.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren