Maak een stopmotion film met LEGO!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto BHW

Oud-Beijerland – Wie kent de grappige filmpjes van Pingu of Shaun the sheep niet. Deze filmpjes worden beeld voor beeld gefotografeerd om daarna als film te worden afgespeeld. Iedereen kan thuis een eigen studio beginnen met alle technieken die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een beetje op weggeholpen worden. Dat kan met de workshop stopmotion op 28 september in het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn van harte welkom voor het maken van een stopmotion film met LEGO. Deze leuke multimediamiddag is op 28 september in het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard. 

Bij een stopmotion film wordt een verhaal gemaakt van losse foto’s. De kinderen verzinnen in groepjes een verhaal en bouwen dit met LEGO. Ze maken stap voor stap, foto voor foto het verhaal af. Ze kunnen hierbij gebruik maken van de LEGO die in het MaakLokaal aanwezig is.

Tijdens deze activiteit leren kinderen nadenken over een verhaal, dit vervolgens uitbeelden door te bouwen en natuurlijk moet er goed worden samengewerkt.

Deze multimediamiddag is op woensdag 28 september van 13:30 tot 15:00 uur in het Hoeksch MaakLokaal in het Oude Raadhuis | Waterstal 1 | Oud-Beijerland. De kosten hiervoor zijn € 4,20 (plusabonnement), € 5,10 (basisabonnement) of €6 (niet-leden). Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl). Hier staan nog veel meer leuke activiteiten van het Hoeksch MaakLokaal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.