Veel sneeuw in aantocht: ‘Ik denk dat we zondag amper nog de weg op kunnen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Een aardige bak met sneeuw viel in maart 2018 in Strijen - Foto Marc van der Stelt van MS Fotografie
Een dik pak sneeuw, temperaturen onder nul en misschien code oranje. Volgens weerman Ed Aldus van onze mediapartner Rijnmond staat ons een weekend te wachten met ‘een ouderwetse kou-inval die z’n weerga niet kent’.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het volgens de weerman sneeuwen. “In het gekste geval valt er tien tot twintig centimeter. De temperatuur gaat dalen tot onder het vriespunt, dus er is ook kans op ijzel. Ik denk dat we zondag amper nog de weg op kunnen. Het KNMI denkt al aan code oranje. Dat is natuurlijk niet voor niks, want het wordt echt een gevaarlijke situatie.”

Avondklok

 

Ook de avondklok speelt een rol, waarschuwt hij. “De snelwegen komen onder een laag sneeuw te liggen. Strooien heeft geen zin, omdat er geen auto’s rijden. Wellicht gaat Rijkswaterstaat schuiven. Maar het kan ook gaan ijzelen. Het is behoorlijk spannend.”

Door de harde oostenwind kunnen in het noorden van het land zelfs sneeuwduinen ontstaan, voorspelt Aldus. De temperatuur kan ’s nachts kelderen naar onder -10. “Kortom: er staat heel wat te gebeuren op weergebied. Het lijkt de hele volgende week winter pur sang te worden.”

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren