Cultuurcoach van start in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Op de foto van links naar rechts: Leanne Dirksen (directeur Hoeksche Waard Actief), Kim Zuidema (cultuurcoach), Harry van Waveren (wethouder Cultuur). - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Vorige week is Kim Zuidema gestart als Cultuurcoach bij Stichting Hoeksche Waard Actief. Vanuit deze functie gaat zij het culturele veld versterken. De Cultuurcoach zet zich in voor een breed cultureel aanbod en het stimuleren van activiteiten die bijdragen aan de toegankelijkheid, zodat meer mensen aan kunst en cultuur kunnen (mee)doen. De komst van deze nieuwe functie was opgenomen in de vorig jaar mei vastgestelde cultuurnota en uitvoeringsagenda van gemeente Hoeksche Waard. 

Gemeente Hoeksche Waard en Stichting Hoeksche Waard Actief ondertekenden een overeenkomst voor vier jaar. In deze overeenkomst staan de inhoudelijke en financiële afspraken. Wethouder Harry van Waveren is blij met de komst van de Cultuurcoach. “Ik ben heel blij met de komst van Kim. Bij het opstellen van de cultuurnota hebben we goed geluisterd naar de vele culturele instanties op ons eiland. Hieruit bleek dat er behoefte is aan een onafhankelijke ‘bruggenbouwer’. Ik wens haar veel succes in deze nieuwe functie.”

 

Samenwerking Hoeksche Waard Actief, DOK-C en CmK

De organisaties Stichting Hoeksche Waard Actief, Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) en het platform voor kunst en cultuur in de Hoeksche Waard DOK-C hebben gezamenlijk gezocht naar de meest passende sollicitant. Uit alle gesprekken kwam Kim Zuidema als beste kandidaat naar voren. Kim is 33 jaar en een echte Hoeksche Waarder. Met haar achtergrond, de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming, en haar inzet bij diverse culturele projecten in de theaterwereld, binnen- en buitenschoolse opvang en opbouwwerk, is dit een uitgelezen kans voor haar. Naast kennismaken met diverse culturele instellingen, gaat zij de komende periode aan de slag met de uitvoering van het werkplan. Hierin staan de ambities uit de cultuurnota beschreven, die worden vertaald in concrete verbindende activiteiten. Samen met het veld gaat ze er zo voor zorgen dat de Hoeksche Waard een grotere culturele meerwaarde biedt voor iedereen binnen én buiten de Hoeksche Waard.

 

Stichting Hoeksche Waard Actief

Naast de functie van Cultuurcoach zijn ook de Combinatiefunctionarissen ondergebracht bij Hoeksche Waard Actief. Zij leggen de verbinding tussen onderwijs, sport en cultuur en bieden ondersteuning aan basisscholen, sportverenigingen en cultuuraanbieders.

 

Dat cultuur hierin door Kim een grotere plek krijgt binnen Hoeksche Waard Actief, maakt het team trots. “Het zorgt voor een uitbreiding van ons netwerk en is daarmee een verrijking van al onze verbindende opdrachten in de Hoeksche Waard”, aldus Leanne Dirksen, directeur Hoeksche Waard Actief.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren