Verwijder sneeuw van plat dak

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Hoeksche Waard Nieuws

Door het winterse weer van de afgelopen dagen is er een verhoogd risico ontstaan voor (lichte) platte daken. Zoveel sneeuw kan al snel een aardig gewicht vormen. Omdat de sneeuw smelt en weer bevriest kan de regenpijp verstopt raken met ijs en sneeuw. Hierdoor kan de sneeuw op een plat dak nergens meer heen.

Controleren

Het is belangrijk om te controleren of op het dak een laag water/ijs ligt. Als u twijfelt of uw dak sterk genoeg is, kunt u in de bouwvoorschriften van uw pand nakijken op hoeveel sneeuw het dak berekend is. Bij het ontwerpen van gebouwen moeten de ontwerpers namelijk rekening houden met sneeuwval. Vooral daken met een lichte stalen draagconstructie vormen
een risico.

Extra druk

Liggen er ook zonnepanelen op uw dak? Controleer dan hoeveel sneeuw er rond de zonnepanelen ligt. Ook is het belangrijk na te gaan of uw dak geschikt is voor deze panelen. De sneeuw in combinatie met de panelen kan namelijk extra druk uitoefenen op het dak.

Schoonmaken

Als u denkt dat er teveel sneeuw/ijs op uw dak ligt, kunt het eraf schuiven of scheppen. Ook kunt u de regenwaterafvoeren van het dak nakijken. Als u dit regelmatig doet komt u niet voor verrassingen te staan. Het is uiteraard wel belangrijk op uw eigen veiligheid te blijven letten bij het weghalen van sneeuw/ijs van een dak. Er zijn ook bedrijven die dit jaarlijks voor u kunnen controleren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren