Nieuw verschenen boek van Oud -Beijerlandse Melanie Zevenbergen: Bolle, niet zomaar een paard.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Oud-Beijerland – Onlangs is het boek: ‘Bolle niet zomaar een paard’ van Melanie Zevenbergen verschenen. Melanie schreef deze biografie als eerbetoon aan haar paard Bolle en ter verwerking van het plotselinge afscheid wat haar bijzonder zwaar viel.

In het boek vertelt Melanie over de speciale band die ze met elkaar hadden, vanaf het begin van hun ontmoeting tot aan het plotselinge afscheid. Bolle (Famous Boy) was niet zomaar een paard, hij was haar maatje, haar alles en samen met hem wilde ze de top in de paardensport bereiken en ze waren goed op weg. Maar Bolle was ook haar lichtpuntje in de diepe duisternis, wanneer zij last had van haar depressies. Bolle verscheen op het juiste moment in haar leven, hij was haar houvast, haar anker en de reden om ’s morgens op te staan en door te gaan met leven. Dan komt het onvermijdelijke en Bolle wordt ziek, na vele onderzoeken moet Melanie uiteindelijk de zware beslissing nemen Bolle in te laten slapen. Het in laten slapen was een traumatische ervaring en leverde Melanie een enorm schuldgevoel op. Juist omdat hij zoveel voor haar heeft betekend wilde ze iets voor hem terug doen en schreef ze dit boek als eerbetoon aan Bolle haar reddende engel.

Met het schrijven van het boek heeft Melanie het allemaal aardig van zich af kunnen schrijven en ze hoopt dat anderen die ooit in zo’n zelfde situatie terecht komen iets aan dit boek kunnen hebben. Dit kan met betrekking tot een depressie zijn of met het verlies van een dier te maken hebben. Het heeft haar in ieder geval gesterkt en ze is er klaar voor om weer verder te gaan met haar leven en zelfs met het trainen van een ander paard. Al zal Bolle altijd haar ‘once in a lifetime’ paard blijven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren