Oude Actief College in Oud-Beijerland krijgt tijdelijk culturele bestemming

615
Sandra Lievaart is 1 van de huurders - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Oud-Beijerland – Kunstenaars en culturele aanbieders hebben op 1 februari hun intrek genomen in het leegstaande schoolgebouw van het Actief College aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland. Zij waren eerst gevestigd in het voormalig Rabobank gebouw in het centrum van Oud-Beijerland.

Wethouder Harry van Waveren is blij met de nieuwe, tijdelijke bestemming van het schoolgebouw. Het schoolgebouw leent zich uitstekend voor gebruik door de cultuursector. Een groot aantal lokalen is inmiddels al verdeeld en ingericht als werk- en atelierruimte. Ook wordt er een gezamenlijke ruimte ingericht voor tentoonstellingen en exposities. Daarmee willen de gebruikers kunst en cultuur toegankelijker maken voor een groter publiek.

Omdat het om een tijdelijke locatie gaat heeft de gemeente Ad Hoc Beheer ingeschakeld, specialist op het gebied van leegstandbeheer. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar. Bent u kunstenaar of cultureel aanbieder en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met [email protected] of ga naar www.adhocbeheer.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.