Tweede Kamerverkiezingen, Stempassen ontvangt u deze week of volgende week

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Gemeente HW

Hoeksche Waard – Op woensdag 17 maart vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Bent u stemgerechtigd? Dan kunt u die dag in 45 stembureaus in de hele Hoeksche Waard uw stem uitbrengen. Door corona is het ook mogelijk om op maandag 15 en dinsdag 16 maart te stemmen (in 8 stembureaus verspreid over de Hoeksche Waard). En 70-plussers hebben de mogelijkheid om per brief te stemmen. Daarnaast worden in alle stembureaus (hygiëne)maatregelen getroffen om het stemmen voor iedereen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Stempas en checklist

Deze week of volgende week ontvangt u uw stempas. Hierbij zit een papier met daarop een checklist (gezondheidscheck). Gaat u stemmen in een stemlokaal? Doorloop dan vlak voordat u gaat de verschillende stappen. Wijst de check uit dat u mogelijk besmet bent met het coronavirus? Ga dan niet zelf stemmen, maar machtig iemand anders om voor u te gaan stemmen. Bewaar de gezondheidscheck dus goed, samen met uw stempas. Op de pagina Verkiezingen vindt u uitgebreide informatie over de verkiezingen, wanneer u mag stemmen, waar u kunt stemmen (welke stembureaus), het stemmen per brief, de coronamaatregelen, enzovoort.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.