Geslaagde derde editie van de Suze Groeneweg lezing in de Hoeksche Waard

159

HOEKSCHE WAARD – Op vrijdag 26 juni werd de derde Suze Groeneweg lezing georganiseerd. Bijzondere aan deze lezing was dat deze door 3 partijen is georganiseerd, ChristenUnie, PvdA en D66 en dat deze wegens Corona digitaal gehouden moest worden. 16 dames en 1 heer hebben de lezing bijgewoond die door Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf  van de ChristenUnie gehouden werd.


Stieneke van der Graaf droeg een geweldige inspirerende verhaal over hoe zij zelf in de politiek terecht is gekomen en wat haar drijfveer is geweest. Ook vertelde zij waarom zij ook binnen haar partij en waar mogelijk zich sterk maakt om vrouwen te blijven stimuleren en motiveren om op zoek te gaan naar de Suze in zichzelf.

“Iedereen draagt in haar/zijn leven een bepaalde verantwoordelijkheid, waar je ook bent geplaatst. Wil je onrecht veranderen dan is politiek de plek waar je dit moet doen. Doorzetten als het niet lukt.”Daarna ontstond een gesprek met de aanwezige.

Met deze jaarlijkse terugkerende lezing hoopt PvdA en D66 in de Hoeksche Waard een eerbetoon aan de vrouw die zich heeft ingezet voor gelijkheid en hoopt dat andere partijen net als de ChristenUnie zullen volgen om hieraan deel te nemen in de komende jaren. Want de thema’s zijn nog steeds actueel en zo kunnen we als partijen laten zien dat we samen kunnen optrekken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.