Oplossing in zicht voor behoud wandelpad naar bos in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Wandelpad Numansdorp - Foto Gemeente HW

Numansdorp – De grond waar het huidige wandelpad op ligt, veranderde op 1 januari 2021 van eigenaar. Hierdoor had de gemeente geen overeenkomst meer om het als wandelpad in te zetten. Het college ging in gesprek met de huidige eigenaren en bekijkt nu de mogelijkheden om het wandelpad voor de toekomst te behouden. Er is een oplossing in zicht.

Wethouder Harry van Waveren wil graag het pad behouden. “Dit is een geliefd wandelpad dat dagelijks wordt gebruikt door inwoners van Numansdorp. Vooral in deze tijd vinden veel mensen het fijn om te kunnen wandelen in de buurt. Daarom zoeken we samen met de betrokken grondeigenaren naar een oplossing. We hebben nog wat tijd nodig om de plannen verder uit te werken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. De grondeigen hebben medewerking toegezegd.”

Bruggetjes tijdelijk afgesloten maar bos blijft bereikbaar

De bruggetjes worden met ingang van vrijdag 12 maart tijdelijk afgesloten. De huidige grondeigenaren starten dan met werkzaamheden om de gronden opnieuw in te richten. In de tussentijd kunnen inwoners gebruikmaken van een tijdelijke, alternatieve route. “Inwoners kunnen, met de hond aan de lijn, langs het voetbalveld van NSVV en via de Beneden Molendijk richting het bos wandelen. Om dit mogelijk te maken, opent NSVV het hek. Ik wil NSVV hartelijk danken voor hun gastvrijheid. Dankzij hen kunnen inwoners hun rondje blijven doen”, aldus wethouder Harry van Waveren. Het is de bedoeling dat het nieuwe wandelpad voor de zomervakantie klaar is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren