SPANnenkoekendag op Het Driespan

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Puttershoek – Op obs Het Driespan in Puttershoek is een nieuwe traditie ontstaan. Op vrijdag 19 maart was het SPANnenkoekendag. Bij deze eerste editie van deze jaarlijks terugkerende feestdag, is er in alle groepen extra aandacht voor diversiteit op deze basisschool (en ook daarbuiten). Door de hele school zijn klassengesprekken gevoerd, creatieve opdrachten gemaakt of waren er andere activiteiten waar verschillen en omgaan met elkaar centraal stonden.


Omdat op Het Driespan gewerkt wordt vanuit de uitgangspunten van de Vreedzame School en SPAN is er dagelijks aandacht voor de manier waarop we met elkaar omgaan, burgerschap en sociaal emotionele ontwikkeling. Met nu dus een speciale dag erbij, waarop de leerlingen en het team ook extra stilstaan bij de fijne sfeer op school.

‘SPANnenkoekendag zal jaarlijks terugkeren, omdat de basis van goed onderwijs en het goed kunnen leren en ontwikkelen van kinderen, begint bij een veilig pedagogisch klimaat, waarin we rekening houden met verschillen en je jezelf kunt zijn’.

Op deze vrijdag waren er ‘gewone lessen’, maar zorgden we, met de hulp van de ouderraad,ook voor heerlijke poffertjes…

Bij SPANnenkoekendag zou je pannenkoeken verwachten. Helaas konden we deze pannenkoeken niet met elkaar op school bakken, wegens de maatregelen rondom COVID-19. Vandaar dat alle leerlingen een tasje met (S)pannenkoekenmix mee naar huis hebben gekregen.

Kinderen die vandaag niet op school konden hebben i.v.m. de maatregelen rondom corona, een pakketje thuisbezorgd gekregen van de ouderraad, een oudere broer of zus of hebben uiteraard nog iets te goed. Zij worden natuurlijk niet vergeten.

De eerste SPANnenkoekendag zit er op en de boodschap was en is duidelijk: Iedereen is anders, iedereen is welkom en iedereen mag op Het Driespan zichzelf zijn en daar gaan we respectvol mee om!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren