Een bijzondere mijlpaal, Bert Waardenburg 50 jaar vrijwilliger bij Zorgwaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bert Waardenburg al 50 jaar vrijwilliger bij Zorgwaard - Foto Zorgwaard

Hoeksche Waard – Zorgwaard is blij dat zoveel mensen als vrijwilliger hun bijdrage leveren ten goede van de cliënten.Ieder jaar wordt er aandacht besteed aan vrijwilligers die hun jubileum bij de organisatie hebben. Twaalf en een half, vijfentwintig, dertig of veertig jaar, ieder jaar zijn er vrijwilligers die al zo lang hun bijdrage leveren. Maar dit jaar hebben we een vrijwilliger die maar liefst vijftig jaar als vrijwilliger verbonden is aan Zorgwaard en haar voorgangers destijds. Dat wilden we zelfs in deze coronatijd niet voorbij laten gaan. Dus werd Bert Waardenburg, want daar gaat het om, uitgenodigd in Rembrandt.

Vijftig jaar geleden begon Bert als jochie van twaalf met het orgelspelen tijdens de weeksluiting in Sabina. Iedere vrijdagavond achter het traporgeltje. Toen er één trap kapot ging, werd er dubbel zo snel op de andere getrapt om maar genoeg lucht in het orgeltje te krijgen. Een aantal orgels en locaties verder speelt Bert nog steeds bij toerbeurt orgel tijdens de weeksluiting. Helaas nu even niet in verband met corona maar zodra het weer kan, wil Bert zijn partij weer meespelen. Hij kreeg een beeldje dat symboliseert dat hand, hoofd en hart in harmonie samen werken.  Met een certificaat en bloemen en lovende woorden ging Bert weer huiswaarts.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren