Trainingen Vrijwilligerscollege Hoeksche Waard

Vergroot je kennis als vrijwilliger en doe mee!

195

Hoeksche Waard – Het Vrijwilligerscollege Hoeksche Waard zet zich in om vrijwilligers met nog meer plezier en zelfvertrouwen hun vrijwilligerswerk te laten doen. Een van de voordelen van het doen van vrijwilligerswerk is dat je nieuwe kennis en ervaringen op doet, die je niet alleen in je vrijwilligerswerk, maar in je hele leven kunt gebruiken. Voor dit voorjaar staat een aantal trainingen gepland gericht op de fysieke en mentale gezondheid. Het aanbod wordt digitaal aangeboden en is vanuit huis of op een andere locatie via de laptop of computer te volgen. 

Voorlichting Positieve Gezondheid op 21 april.

Tijdens de introductie krijg je informatie over wat positieve gezondheid inhoudt en hoe je dit kunt inzetten om je eigen welzijn te verbeteren. Positieve gezondheid benadert de gezondheid van mensen om een brede manier, waar niet alleen of juist niet de lichamelijke gezondheid als uitgangspunt wordt genomen, maar het welbevinden op een brede manier wordt bekeken. De beste raadgever? Dat ben je zelf. 

Presentatie GOED Omgaan met dementie op donderdag 27 mei.

Tijdens deze presentatie kom je meer te weten over wat dementie inhoudt, de verschillende vormen van dementie en de GOED methode. Aan de hand van filmpjes en voorbeelden uit het dagelijks leven leer je hoe je de GOED methode kunt toepassen in de praktijk. 

Minicursus Psychiatrie voor dummy’s – Start 3 juni.

Psychische klachten komen veel voor en bij alle mensen. Het kan dan lastig zijn om de ander goed te snappen. In het contact als vrijwilliger merk je dat het gesprek soms niet lekker loopt. Als je mensen met psychische klachten beter wilt begrijpen, dan is de minicursus psychiatrie voor dummy’s wellicht iets voor jou!

In deze minicursus van drie bijeenkomsten leer je wat de meest voorkomende psychische problemen zijn, hoe je hiermee rekening kunt houden in het vrijwilligerswerk, hoe je duidelijke grenzen stelt en wanneer je anderen kunt inschakelen voor ondersteuning en zorg. 

Aanmelden

Meer informatie vind je op de website van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard via https://www.vrijwilligerscentralehw.nl/.

Aanmelden kan via de website, of mail naar [email protected] of bel met 088-7308900 en meld je aan.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.