Meer mezenkastjes in de Hoeksche Waard in strijd tegen eikenprocessierups

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De 40 kastjes zijn met veel enthousiasme gemaakt door cliënten van Zorgboerderij Bonaventura in Strijen en zijn gemaakt van gebruikt hout - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – De afgelopen periode hebben medewerkers van de Buitendienst van de gemeente Hoeksche Waard 40 vogelhuisjes opgehangen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Het is de bedoeling dat kool- en pimpelmezen in deze huisjes neerstrijken en gaan broeden. Mezen zijn namelijk natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

Circulair en inclusief

Vorig jaar zijn we gestart met het ophangen van 20 kastjes als proef. Gebleken is dat er in meerdere kastjes mezen hebben gebroed. Daarom hebben we dit jaar het aantal uitgebreid naar 60 stuks. De 40 kastjes zijn met veel enthousiasme gemaakt door cliënten van Zorgboerderij Bonaventura in Strijen en zijn gemaakt van gebruikt hout. Een mooie oplossing dus die niet alleen ecologisch (natuurlijke bestrijding) verantwoord is, maar ook circulair (hergebruik hout) en inclusief (gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren