Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) in Juli voor voorbereidingen renovatie

0
2813
Foto RWS

De Heinenoordtunnel (A29) is in de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli van 00.00 tot 08.00 uur en van zaterdag 23 juli op zondag 24 juli van 00.00 tot 09.00 uur afgesloten in beide richtingen. In deze nachten voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit voor de renovatie van de tunnel die start in 2023. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

 

Afsluitingen in beide richtingen

De Heinenoordtunnel is inclusief oprit Barendrecht (20) enoprit Oud-Beijerland (21) afgesloten in beide richtingen:

  • in de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli van 00.00 tot 08.00 uur
  • in de nacht van zaterdag 23 juli op zondag 24 juli van 00.00 tot 09.00 uur

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en 30 minuten.

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel tolvrij.

Over de werkzaamheden

Om straks tijdens de renovatie zo efficiënt mogelijk de werkzaamheden te kunnen uitvoeren vinden nu voorbereidende werkzaamheden plaats aan onder andere de zinkvoegen.

Zinkvoegen zijn de stalen en rubberen, flexibele delen waarmee de tunnelelementen aan elkaar vastzitten en die ervoor zorgen dat de tunnel waterdicht is. Tijdens deze afsluitingen behandelen we een aantal zinkvoegen met een ‘conserveringsmiddel’ waardoor deze verder beschermd zijn tegen roest en corrosie. En we onderzoeken direct hoe we dit het beste – en daarmee het snelst – kunnen doen zodat we straks bij de renovatie deze werkzaamheden nog beter kunnen plannen.

Overige werkzaamheden deze nachten bestaan onder andere uit proef slopen om te kunnen inschatten hoe lang de sloopwerkzaamheden duren en we brengen een tijdelijke doorsteek aan voor de pendelbussen van de A29 naar het Tunnelpad aan de kant van de Hoeksche Waard. Tijdens de renovatie in 2023 en 2024 rijden de pendelbussen via deze doorsteek door de Tweede Heinenoordtunnel.

Toekomstige afsluitingen 

De eerstvolgende afsluitingen zijn voor regulier onderhoud van de tunnel. Dit is in de nacht van 17 op 18 augustus en van 18 op 19 augustus.

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op: www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. U kunt renovatie ook volgen via Facebook.

Op www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel staat ook deplanning van het reguliere onderhoud.

Kijk voor meer informatie ook op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl

Twitter: @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.