Hoeksche Waardse Cyber Agents gehuldigd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Huldiging Lars ten Napel - Foto Gemeente HW

Hoeksche Waard – Donderdag 15 april was een bijzondere dag voor 3 Hoeksche Waardse basisschoolleerlingen. Lars ten Napel uit Maasdam en Henk Frederikze en Jasper Hordijk uit Westmaas zijn officieel gehuldigd als de 3 beste Cyber Agents van gemeente Hoeksche Waard. De jongens doen mee met de online game HackShield. Dit is een educatief, regionaal project om kinderen bewust te maken van online gevaren.

Online gevaar herkennen en voorkomen met HackShield

De afgelopen maanden werden de kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld hun familie en vrienden. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents. In de Hoeksche Waard zijn ongeveer 200 Cyber Agents actief. Landelijk zijn dat er ruim 50.000.

Huldiging op het schoolplein

Huldiging Henk Frederikze (l) en 3 Jasper Hordijk (r) – Foto Gemeente HW

Eerst werd Lars ten Napel (11 jaar) van de Rehobôthschool in Maasdam gehuldigd. Hij is op dit moment de beste Cyber Agent van de Hoeksche Waard. Ook landelijk doet hij het goed: hij  staat op plaats 29. Daarna werden de nummers 2 en 3, Henk Frederikze (10 jaar) en Jasper Hordijk (12 jaar) van cbs De Weerklank uit Westmaas, in het zonnetje gezet. Burgemeester Bram van Hemmen kon er helaas niet bij zijn. Maar hij had voor alle jongens wel een felicitatiefilmpje opgenomen. Verder kregen ze alle 3 een t-shirt, spel en button van HackShield. Ook ontvingen ze een door de burgemeester ondertekend certificaat. Met het zetten van hun eigen handtekening werd de benoeming tot Cyber Agent officieel gemaakt. De huldiging werd gedaan door Matthew Roos, medewerker Integrale Veiligheid van gemeente Hoeksche Waard en Silsa Frankfort, wijkagent Hoeksche Waard.

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

Ook na de huldiging blijft gemeente Hoeksche Waard zoeken naar Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents des te veiliger is de gemeente! Ook de ‘zittende’ Cyber Agents kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt elke keer uitgebreid met nieuwe uitdagingen. Half juni vindt de eindhuldiging plaats. De Cyber Agents maken dan kans op een erg leuke en passende prijs: een meet & greet met een heel bijzondere speurneus.

Regionaal project HackShield Future Cyber Heroes

De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is eind vorig jaar begonnen met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber Heroes. Deelnemende gemeenten aan dit educatieve project zijn: Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren