Lintjesregen 2021 in de Hoeksche Waard: Mevrouw Leone Leeuwenburgh uit Heinenoord is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Mevrouw Leone Leeuwenburgh (61) uit Heinenoord is zojuist benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau 🏅 De afgelopen 21 jaar heeft zij een waardevolle bijdrage geleverd als vrijwilliger bij diverse organisaties. - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Heinenoord – Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken. Burgemeester Bram van Hemmen ging met passend vervoer langs de deur van Mevrouw Leone Leeuwenburgh (61)  in Heinenoord  om het lintje persoonlijk uit te reiken.

Mevrouw Leone Leeuwenburgh (61) uit Heinenoord is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De afgelopen 21 jaar heeft zij een waardevolle bijdrage geleverd als vrijwilliger bij verschillende organisaties. In 2001 werd ze vrijwilliger bij Dierentuin Blijdorp in Rotterdam. Gedurende 11 jaar verstrekte ze wekelijks informatie over de dieren en hun leefomgeving aan de bezoekers. Daarnaast is mevrouw Leeuwenburgh ook al 19 jaar vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, regio Zuid-Holland en afdeling Hoeksche Waard. Zij is hoofd opvang en verzorging, stelde het opleidingsprogramma bevolkingszorg samen, wierf vrijwilligers, was teamleider evenementenhulp en teamleider bevolkingszorg.

Op dit moment geeft ze leiding aan de afdeling Ready2Help en ondersteunt ze ook bij het bron- en contactonderzoek van de GGD. Van 2006 tot 2009 was mevrouw Leeuwenburgh vrijwilliger bij het Streekmuseum Hoeksche Waard. Sinds 2013 is zij lid van het team kaarsen van Stichting Alpe d’Huzes. Ook werft zij fondsen en ondersteunt ze haar echtgenoot die deelneemt aan de tocht.

Verder is mevrouw Leeuwenburgh sinds 2015 verbonden aan de Werkgroep Remember Jack Dawson Green in Heinenoord. Ze draagt zorg voor het onderhoud aan het monument, organiseert de herdenkingen, is gastvrouw en ceremoniemeester. Tot slot was ze van 2017 tot vorig jaar vrijwilliger bij het Buurtbestuur Heinenoord en zette zich daarmee in voor een veilige leefomgeving.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren