Sportief en geslaagd Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
SONY DSC

STRIJEN – Zaterdag 16 december vond het 5e Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen in Strijen op de Kaai weer plaats.  Tijdens de gezellige Kerstsfeer avond in het dorp kwamen veel deelnemers op het Kampioenschap af.

Deelnemers konden bij een vooraf uitgezette baan, met een echte kerstboom proberen om deze zover mogelijk  weg te werpen. Mannen en vrouwen van jong tot oud toonden hun krachten, voor de allerkleinsten deelnemers was zelf een minikerstboom beschikbaar. Ook aan de inwendige mens was gedacht, de oliebollen, erwtensoep en warme dranken maakte de sfeer compleet.

Winnaar bij de mannen was dit jaar Desi Sanderse uit Strijen met 7.70 meter. Desi die het Kampioenschap al eerder won, werd vorig jaar 2e en haalde dit jaar met een klein verschil van 10 cm toch de winst weer binnen. Desi mocht hierdoor met de wisselbokaal en als Kampioen van 2017 naar huis.

Bij de vrouwen was het dit jaar spannend.  Alisa Troost -al jaren de kampioen bij de vrouwen- eindigde dit keer gelijk met Diana Mol ,die als toekomstige inwoonster van Strijen de strijd  wilde meemaken.  In de allerbeslissende worp gooide Alisa net 10 cm verder  en zette hiermee het Kampioenschap bij de vrouwen weer op haar naam met 5.30 m.

Bij de kinderen  was de winnaar Faas Streefkerk, hij gooide een mooie afstand met de kleine boom van 5.90m.   

Alle winnaars gingen met leuke prijzen naar huis die door diverse winkeliers uit Strijen beschikbaar waren gesteld. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met een leuke sfeer. De opbrengst van dit 5e Hoeksche Waards Kampioenschap  bedroeg €909,55  en is geheel  beschikbaar gesteld aan het Roparunteam DriemTiemStrien.

 

Foto’s van het Kampioenschap zijn te vinden op de Facebookpagina van Het Hoeksche Waard Kampioenschap Kerstboomwerpen. 

Uitslag 5e Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen:

 

Mannen Naam: afstand
1Desi Sanderse7.70m
2Valentijn Wessels7.60m
3Bas Schuring6.85m
   
Vrouwen Naam:afstand
1Alisa Troost5.30m
2Diana Mol5.20m
3Chantal Lindsen5.20 m
   
Kinderen tm12  jaarNaam:afstand
1Faas Streefkerk5.90 m
2Ties Rasens5.75m
3Wouter van Hagen4.95m
   

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren