Vanaf deze week kan je circulair plassen aan de Kerkstraat in Oud-Beijerland

2902
Foto gemeente Hoeksche Waard

Oud-Beijerland – Deze week heeft de gemeente Hoeksche Waard op het kleine parkeerterrein aan de Kerkstraat (achter de Peperstraat) in Oud-Beijerland een GreenPee geplaatst. Het is een combinatie van een urinoir en een plantenbak.

Bij elke plasbeurt wordt de urine opgevangen in een reservoir. Als dat vol is wordt deze leeggepompt en wordt de urine verwerkt tot schoon water en biologische meststof. Met de plantjes bovenop ziet het urinoir er in het straatbeeld ook nog eens wat beter uit dan de gemiddelde plaszuil.

Een aantal jaren geleden werd hier een gewone plaszuil geplaatst. Er waren namelijk veel klachten over wildplassen in dit gebied. De zuil werd elke vrijdag neergezet en maandag weer opgehaald. Het bleek een succes, maar het elk weekend brengen en halen van de zuil was wel een dure en niet heel milieuvriendelijke oplossing. Daarom heeft de gemeente nu voor de GreenPee gekozen🌱


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.