Bloemrijke akkerranden inspireren ‘s-Gravendeelse ontwerper

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Wethouder Paul Boogaard ontving ter gelegenheid van de Nationale Zaaidag een set bloemenkaarten uit handen van Marleen van Haaften - Foto Fotofie

‘s-Gravendeel – Op 22 april is het de Nationale Zaaidag: een dag waarop door heel Nederland bloemen en planten worden ingezaaid om bijen, vlinders en andere insecten te helpen. De ’s-Gravendeelse product ontwerper Marleen van Haaften heeft ter gelegenheid van deze dag een bijzondere kaartenserie uitgebracht,  geïnspireerd door de vele bloemrijke akkerranden die de Hoeksche Waard rijk is.

Wethouder Paul Boogaard ontving ter gelegenheid van de Nationale Zaaidag een set bloemenkaarten uit handen van Marleen van Haaften. Boogaard is erg enthousiast over het initiatief: “Marleen brengt met deze bloemenkaarten jong ondernemerschap, het karakteristiek landschap van de Hoeksche Waard en biodiversiteit samen. Je kunt met deze kaarten iemand verrassen en je steunt er ook nog eens de prachtige bloemenranden in onze gemeente, win-win dus.”

Marleen van Haaften – Foto: FotoFie

Marleen heeft voor haar kaartenserie gekozen om composities te maken van verschillende bloemen uit de akkerranden, zoals de korenbloem en cosmea. De kaarten zijn gedrukt op duurzaam biotop papier, en worden verkocht in een serie van zes kaarten. De setjes kosten 10 euro, inclusief enveloppen. Daar zit ook een groen tintje aan: de enveloppen zijn namelijk gemaakt van landbouwafval zoals bladeren en stengels.

Daarnaast wil Marleen iedereen uitdagen om ter gelegenheid van de Nationale Zaaidag ook zelf aan de slag te gaan voor de biodiversiteit. Daarom krijgt iedereen die een setje kaarten koopt nu ook gratis een zakje bloemenzaadjes om zelf in te zaaien. Het is een mooie mix van 16 bloemsoorten, genoeg voor maar liefst 10 m2 bloemenpracht in de tuin. Heb je zelf geen tuin? Ga dan vooral ook deze zomer op pad om de vele mooie bloemrijke akkerranden te bewonderen die verspreid zijn over de hele Hoeksche Waard.

De bloemenkaarten met zaadjesmix zijn te koop bij Bloembinderij Lisette ’s-Gravendeel en bij de Mariahoeve in Strijen. Ze zijn daarnaast ook te bestellen via www.marleenvhaaften.com, of bel/whatsapp naar 0623124180. 10% van de opbrengst van de kaarten is voor Stichting Rietgors, een organisatie die het agrarische natuurbeheer in de Hoeksche Waard ondersteunt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren