Lintjesregen 2021 in de Hoeksche Waard: Mevrouw Adrie Kegel uit Mijnsheerenland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Mevrouw Adrie Kegel (66) uit Mijnsheerenland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau 🏅 Zij is eigenaar van Adrie Kegel Uitvaartbegeleiding en in haar vrije uren zet ze zich al vele jaren in als vrijwilliger voor de Protestante Gemeente Mijnsheerenland. - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Mijnsheerenland – Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken. Burgemeester Bram van Hemmen ging met passend vervoer langs de deur van Mevrouw Adrie Kegel (66) in Mijnsheerenland om het lintje persoonlijk uit te reiken.

Mevrouw Adrie Kegel (66) woont in Mijnsheerenland en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Kegel is eigenaar van Adrie Kegel Uitvaartbegeleiding in Mijnsheerenland en in haar vrije uren zet ze zich al vele jaren in als vrijwilliger voor de Protestantse Gemeente Mijnsheerenland (en rechtsvoorgangers).

Zo was ze van 1972 tot 1986 leider van de zondagsschool en is zij inmiddels al 43 jaar betrokken bij de totstandkoming van het maandblad. Sinds 1982 draagt mevrouw Kegel ook zorg voor de liturgieën en is zij als medewerker van het kerkelijk bureau onder andere verantwoordelijk voor de financiële administratie van de kerkrentmeesters en de salarisadministratie. Van 1986 tot 1992 was mevrouw Kegel voorzitter van het Hervormd Kerkkoor en onder andere verantwoordelijk voor de muziekkeuze en de opvoeringen. Na van 1990 tot 1998 ouderling-kerkvoogd te zijn geweest, is zij nu ouderling-kerkrentmeester.

Ook is zij al 21 jaar lid van de commissie erediensten. Van 1997 tot 2008 was mevrouw Kegel secretaris van het raad van bestuur van de Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland en van 2006 tot 2019 penningmeester en vrijwilliger bij het Interkerkelijk koor Rejoice Hoeksche Waard. Tot slot is zij sinds 2018 collectecoördinator voor het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Mijnsheerenland en zwerfvuilprikker bij de Stichting Nederland Schoon.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren