Fietsbegeleiders voor Doortrappen gevraagd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

Hoeksche Waard – Stichting Welzijn Hoeksche Waard, Regionale projectgroep Verkeersveiligheid en De Hoekse Renners werken samen om Doortrappen fietstochten in de Hoeksche Waard te realiseren. Voor de nog te starten fietsgroepen in Puttershoek en Strijen zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de begeleiding van de fietstochten.

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig en met plezier te laten fietsen (zowel e-bike als gewone fiets).

Op diverse plekken in Nederland worden Doortrappen-activiteiten georganiseerd en elke locatie kiest een eigen vorm. In de Hoeksche Waard wordt ingezet op fietsgroepen die op een vaste dag en tijdstip gaan fietsen, om de 14 dagen, het hele jaar door zo lang het weer het toelaat. Een fietstocht duurt ongeveer 2 uur en gaat in een rustig tempo. Onderweg is er aandacht voor de omgeving, het fietsen in een groep én voor gezelligheid. Onderweg of na afloop is er de mogelijkheid om samen koffie of thee te drinken. De fietstochten worden afgewisseld met een informatief en/of educatief onderdeel, zoals opfrissen verkeersregels, tips voor het op- en afstappen, fietsen in groepen, dode hoek, enzovoorts.

Bent u een liefhebber van fietsen? Vindt u het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen sportief bezig te zijn? Wilt u fietsroutes bedenken en/of uitstapjes organiseren? Bent u op regelmatige basis, bijvoorbeeld eens in de 14 dagen of eens per maand beschikbaar als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op! Een training van een dagdeel voor het begeleiden van fietsgroepen wordt hierbij aangeboden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.