A29 – Werkzaamheden bij Willemstad richting Rotterdam van vrijdag 21 mei tot dinsdag 25 mei

0
1047

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 21 mei tot en met dinsdag 25 mei groot onderhoud uit op de A29 bij Willemstad, richting Rotterdam. Aansluitend van dinsdag 25 mei tot woensdag 26 mei de verbindingsboog van de A29 richting Rotterdam naar de A59 richting Oude-Tonge . Dit in plaats van de eerdere melding van de werkzaamheden richting Bergen op Zoom. Weggebruikers moeten rekening houden met maximaal dertig minuten extra reistijd.Bij de Volkeraksluizen ervaren schepen geen hinder ook de Staande Masten Route (SMR) heeft doorgang.

Planning

De werkzaamheden beginnen vrijdag 21 mei om 22.00 uur en duren tot dinsdag 25 mei 05.00 uur. De A29 wordt afgesloten tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein, in de richting van Rotterdam.

De verlengde werkzaamheden op dinsdag 25 mei 05:00 tot woensdag 26 mei 05:00 uur betreffen enkel de verbindingsboog van de A29 links naar de A59 richting Oude-Tonge. De A29 richting Rotterdam is dan weer beschikbaar.

Daarnaast is de parallelbaan van de A29 over de Volkerakbrug (Sluispad Noord) richting Numansdorp vanaf 20:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers hebben wel doorgang dit weekend.

Omleiding wegverkeer

Vanuit Bergen op Zoom
Verkeer richting Rotterdam op de A4 wordt omgeleid via de A59 en A17 naar de A16.

Vanuit Fijnaart – Heijningen – Dinteloord
Verkeer richting Goeree-Overflakkee of de zuidzijde van de Hoeksche Waard op de A59 wordt omgeleid via de A4, N257 en de N59.

Vanuit Burgh-Haamstede – Zierikzee
Verkeer richting Rotterdam op de N256 wordt geadviseerd om te rijden via de N57 en de A15.
Verkeer richting Willemstad wordt omgeleid via de A59, afrit 24 (Fijnaart) en de Stadsedijk.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Voor fietsers en voetgangers is er geen omleiding mogelijk voor het afgesloten Sluispad Noord over de Volkerakbrug.

Het wegverkeer moet rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd.

Stremmingen scheepvaart

Bij de Volkeraksluizen ondervindt de scheepvaart geen hinder van de werkzaamheden. Van vrijdag 21 mei 19.00 uur tot maandag 24 mei 10.00 uur kunnen schepen nu ook de oostelijke kolk ook passeren.

Werkzaamheden

Aannemingsmaatschappij BAM Infra voert de werkzaamheden uit, die bestaan uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en groot onderhoud aan de Volkerakbrug.

Meer informatie

Uiteraard werken de aannemers met inachtneming van de actuele coronamaatregelen, door te letten op hygiëne, het bewaren van onderlinge afstand en door zo veel mogelijk apart te reizen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.